Upgrade sau inlocuire? Care este cea mai buna solutie pentru infrastructura dumneavoastra IT

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Upgrade sau inlocuire? Care este cea mai buna solutie pentru infrastructura dumneavoastra IT
Upgrade sau inlocuire? Care este cea mai buna solutie pentru infrastructura dumneavoastra IT
de Redactia Manager la 20 Sep. 2023
Urmareste-ne pe Google News
itunitati nvmeexperti kingston

Nimic nu dureaza la nesfarsit, mai ales in lumea afacerilor si in domeniul IT. Pornind de aici, schimbarile revolutioneaza apoi toate celelalte sectoare, in special cele care se bazeaza pe tehnologie pentru functionarea sau cresterea lor. Avem nevoie de o infrastructura IT avansata pentru a performa in lumea contemporana. Inovatiile se succed cu rapiditate, iar orice manager IT stie ca pana si cel mai modern dispozitiv hardware este de fapt un ceas care ticaie si este doar o chestiune de timp pana cand costurile de intretinere vor depasi beneficiile aduse de utilizarea acestuia. Din cand in cand, echipamentele se defecteaza, ceea ce duce la perioade de indisponibilitate care, la randul lor, se traduc in pierderi pe multiple planuri, atat pentru companie, cat si pentru clientii sai.


Cum ar arata, insa, o strategie IT sustenabila? Viitorul pare uneori a fi o succesiune de schimbari care vor declansa achizitii in cascada. Noile standarde 5G vor deschide calea pentru dezvoltarea dispozitivelor inteligente IoT, anuntand un nou deceniu de expansiune digitala. Milioane de dispozitive interconectate isi vor adapta in mod constant performantele, invatand din modul in care sunt utilizate si unele de la altele, pentru a imbunatati viata utilizatorilor lor si a societatii. Tehnologiile emergente, inclusiv utilizarea pe scara larga a inteligentei artificiale, edge computing, 5G, cresterea conexiunilor IoT sau digital twin - printre multe altele, demonstreaza ca exista cazuri in care inventia ar putea crea nevoile.

Viata digitala actuala necesita latime de banda, putere de calcul, livrare de continut, memorie sau capacitate de stocare, printre multe alte lucruri. Pentru a satisface aceste cerinte, este mai rentabil pentru o companie sa investeasca in reinnoirea activelor sau sa opteze pentru modernizarea celor vechi? Ce beneficii aduc noile solutii, cum ar fi modernizarea infrastructurii IT cu unitati SSD si memorie? Si, in cele din urma, pot aceste dispozitive modernizate sa indeplineasca cu adevarat standardele din ce in ce mai ridicate necesare pentru a asigura performanta tehnologiilor emergente?

"Imi amintesc cu o placuta nostalgie de anii in care asteptam peste 20 de minute pentru ca un joc de 48k sa se incarce de pe o caseta. Desigur, la final, ne bucuram de el ca si cum s-ar fi incarcat instantaneu. Astazi, consumatorii de produse si servicii digitale nu mai au atata rabdare. Daca un serviciu de streaming CTV este lent si enervant, toata lumea il abandoneaza, indiferent de calitatea continutului", spune Rafael Bloom, expert in tehnologie, specializat in confidentialitatea datelor, tehnologii emergente si consilier in domenii precum AdTech, Mobile & 5G, AI si Machine Learning.


Alaturi de expertii Kingston, am incercat sa gasim cele mai potrivite raspunsuri la o intrebare presanta pentru companii, mai ales din perspectiva costurilor necesare pentru adaptare: cumparam echipamente noi sau le modernizam pe cele vechi?

Rareori recunoscute ca atare atunci cand vine vorba de progresul tehnologic, spatiul de stocare si memoria raman repere esentiale intr-o lume modelata de noile tehnologii. Inovatiile si optimizarile se succed, iar noile solutii stabilesc noi standarde tehnice absolut necesare pentru functionarea lor optima. In aceste conditii, ciclurile de actualizare sunt o necesitate care nu dispare niciodata cu adevarat. Nevoia de a tine pasul face ca orice succes sa genereze si mai multa cerere. Atat noile tehnologii, cat si cele aflate in curs de maturizare se bazeaza pe memorie si spatiu de stocare pentru a fi agile si operationale. Pur si simplu, memoria suplimentara si stocarea mai rapida sunt elemente care vor imbunatati orice sistem IT, indiferent de functia sa finala. De exemplu, o latime de banda mai mare si o latenta mai mica sunt conditii obligatorii pentru performanta calculului paralel prin intermediul GPU-urilor. Acest lucru asigura o latime de banda mai mare, viteze de procesare si un flux de lucru necesar pentru aplicatiile AI si ML.

Cu atat de multe elemente in dinamica, gestionarea unui ecosistem IT devine o activitate complexa, care implica o viziune pe termen lung si lasa loc de multe surprize pe parcurs. Desigur, actualizarile ciclice au fost intotdeauna o sarcina importanta in fisa postului unui manager IT, dar in ultimii ani, mai multi factori noi au intrat in joc, complicand si mai mult acest proces. In primul rand, costurile in crestere ale energiei electrice aduc noi provocari la toate nivelurile, inclusiv la nivelul infrastructurii IT. Sectorul tehnologic s-a adaptat rapid la aceasta noua realitate, anticipand in acelasi timp provocarile viitoare. In 2020, au fost introduse modulele de memorie Kingston DDR5, imbunatatite semnificativ fata de modelele anterioare, printre altele, deoarece au redus consumul de energie, dar ofera eficienta, performanta si stabilitate sporite. Printre inovatiile aduse de acest model, putem mentiona nivelul mai mare de latime de banda pe care DDR5 il poate oferi procesoarelor sau capacitatea mai mare per modul de memorie.

Cu toate acestea, DDR5 - pentru server sau laptop - nu este compatibil cu vechile platforme DDR4. In mod normal, ar trebui sa inlocuiti cu totul echipamentul pentru a beneficia de vitezele si caracteristicile oferite de noul standard. Exista insa si alte considerente. In unele situatii, ar putea fi mai rentabil sa faceti doar un upgrade, profitand astfel la maximum de infrastructura bazata pe DDR4.

Pe langa fluctuatiile preturilor la energie, evolutia tehnologica este un alt factor care schimba din mers regulile jocului. Tehnologiile emergente, cum ar fi dispozitivele IoT si edge computing, se bazeaza pe noi standarde pentru livrarea de continut si pe diverse moduri de calcul in lumea invatarii automate. Este un punct critic in dezvoltarea tehnologica actuala si ii sperie pe cei care simt ca vor fi nevoiti sa planifice investitii in retehnologizare. Cu toate acestea, procesul poate fi gestionat fara a schimba echipamentele, doar prin actualizari SSD si cresterea memoriei. Aceasta solutie permite organizatiilor sa tina costurile sub control, asigurand profitabilitatea investitiei. Bugetele mici nu mai reprezinta un obstacol in calea modernizarii. Piata de componente s-a maturizat rapid in ultimul deceniu, permitand chiar si celor mai mici companii sa se doteze cu SSD-uri, beneficiind astfel de noile tehnologii cu investitii minore.

"Un exemplu ilustrativ al eficientei acestei solutii este legat de un proiect de modernizare a laptopurilor si desktop-urilor pentru o institutie financiara, pentru care am fost recent consultant. Compania isi improspatase echipamentele cu doi ani in urma si se pregatea acum pentru un nou ciclu de achizitii. Analiza de functionalitate a aratat ca cele aproximativ 300 de laptopuri si 2000 de desktopuri programate pentru inlocuire puteau de fapt sa functioneze la fel de bine ca unele noi. Cu o economie de 60% din costurile de achizitie si o reducere de 30% a cheltuielilor legate de proiect, a fost implementat un program de actualizare foarte eficient, asigurand un ciclu operational suplimentar de 12 luni pentru echipamentele existente. In consecinta, data de inlocuire a echipamentelor a fost amanata pana in 2024", spune Neil Catermull, expert tehnic cu o experienta de peste 35 de ani ca analist si consultant in diverse sectoare de activitate, inclusiv Cloud, Blockchain, 5G, stocare, printre multe altele.
 
Un al treilea factor care modeleaza traiectoria actuala a pietei IT se refera la schimbarile contextuale de pe piata muncii si la noile modele de afaceri. Unele tendinte care au aparut in ultimul deceniu s-au accelerat, impulsionate de evenimentele exceptionale din ultimii ani. Lanturile de aprovizionare din toate industriile au fost afectate de criza mondiala a sanatatii. Modelul de lucru traditional s-a schimbat, de asemenea, obligand companiile sa creeze infrastructuri care sa sustina ecosisteme avansate, in special pentru munca hibrida, care va ramane probabil un reper principal in urmatorul deceniu. Noul model merge dincolo de platforme precum Zoom si Teams si se bazeaza pe o infrastructura complexa, care nu neglijeaza aspectele critice in acest nou context, cum ar fi securitatea cibernetica. Pandemia a obligat organizatiile sa devina mai prudente in fata riscurilor, sa caute modele operationale mai eficiente si sa reevalueze strategiile de cheltuieli in multe domenii operationale, inclusiv in domeniul IT. Cu toate acestea, nevoia de crestere a performantei si a rezilientei a aparut simultan cu criza globala de aprovizionare. Este usor de anticipat ca, sub aceste presiuni contextuale, oamenii vor incerca sa imbunatateasca performanta infrastructurii existente, iar una dintre solutiile posibile vine cu cele mai recente unitati NVMe. Din punct de vedere tehnic, in urma cu cinci ani, era posibil sa se opteze pentru o interfata NVMe pentru SATA, dar nu era rentabila la acel moment. Acum, diferenta de pret aproape a disparut, iar serverul care gazduieste unitatea poate gestiona atat factorii de forma M.2/U.2, cat si cerintele de conectivitate NVMe. Prin urmare, organizatiile au la dispozitie o solutie simpla, dar revolutionara, si anume trecerea de la SATA la NVMe, de la laptopuri la servere. SSD-urile Kingston ofera viteza si fiabilitatea de care organizatiile au nevoie pentru a-si moderniza versiunile de PC-uri sau servere - o solutie accesibila si eficienta pentru constructorii de sisteme.

"Kingston a dezvoltat centre de date si SSD-uri de clasa Enterprise pentru laptopuri si desktopuri care abordeaza numeroase provocari actuale. Am stabilit noi standarde pentru parametri precum viteza, capacitatea si fiabilitatea si am adaugat o serie de caracteristici optimizate care sporesc stabilitatea la viteze extreme, acolo unde este cel mai mult nevoie de ea. Avem solutii care vor reduce semnificativ costurile in timp, cum ar fi SSD-urile la nivel de intreprindere concepute pentru a tine pasul cu sarcinile de lucru solicitante. Echipa noastra combina abilitatile necesare, expertiza tehnica si suportul direct pentru a asigura succesul pe termen lung al unei companii, asigurand in acelasi timp longevitatea echipamentelor si performanta de care are nevoie fiecare organizatie", a declarat Raul Dragomir, Kingston Business Development Manager Romania, Bulgaria

Din toate aceste motive, acum este cel mai bun moment pentru investitii in upgrade-uri de memorie si capacitate de stocare. SSD-urile Kingston ofera o gama de solutii proiectate si construite special pentru cele mai solicitante sarcini de lucru contemporane. Aceste produse inovatoare si riguros testate ajuta organizatiile sa gestioneze si sa acceseze instantaneu volume mari de date. De la durabilitatea lor uimitoare pana la performanta generala, capacitatea mare si caracteristicile unice de protectie, solutiile de memorie si stocare Kingston reprezinta o optiune solida pentru modernizarea retelelor IT. Iar echipa de experti Kingston poate oferi consultanta si resursele necesare pentru a decide care este solutia potrivita pentru nivelul specific de dezvoltare al unei companii.

Ultimele NOUTATI

Cum sa alegi boxpaletii industriali ideali pentru afacerea ta
Business

Cum sa alegi boxpaletii industriali ideali pentru afacerea ta

today19 Nov. 2024
Cum sa lansezi un magazin online de succes in 2025: Ghid pas cu pas
Business

Cum sa lansezi un magazin online de succes in 2025: Ghid pas cu pas

today19 Nov. 2024
Situatia se repeta! Romania a avut cea mai ridicata rata din UE si in luna octombrie
Financiar-Bancar

Situatia se repeta! Romania a avut cea mai ridicata rata din UE si in luna octombrie

today19 Nov. 2024
Cat de mult dureaza vindecarea dupa un implant dentar?
Life Style

Cat de mult dureaza vindecarea dupa un implant dentar?

today19 Nov. 2024
Se scumpesc din nou ratele la banci, pentru creditele luate inainte de anul 2019
Financiar-Bancar

Se scumpesc din nou ratele la banci, pentru creditele luate inainte de anul 2019

today19 Nov. 2024
Greseli comune in scrierea unui anunt de angajare – Cum sa atragi cei mai buni candidati
Companii

Greseli comune in scrierea unui anunt de angajare – Cum sa atragi cei mai buni candidati

today19 Nov. 2024
Top 7 joburi bine platite in care poti lucra de acasa in 2025
Companii

Top 7 joburi bine platite in care poti lucra de acasa in 2025

today19 Nov. 2024
5 greseli mici care iti pot distruge relatia cu seful
Economie

5 greseli mici care iti pot distruge relatia cu seful

today19 Nov. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cuRegulamentul UE 679/2016
Audit gratuit - Gazduire web 12 luni cadou - Fokus Digital Services

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Situatia se repeta! Romania a avut cea mai ridicata rata din UE si in luna octombrie
Financiar-Bancar

Situatia se repeta! Romania a avut cea mai ridicata rata din UE si in luna octombrie

today19 Nov. 2024
Cat de mult dureaza vindecarea dupa un implant dentar?
Life Style

Cat de mult dureaza vindecarea dupa un implant dentar?

today19 Nov. 2024
Se scumpesc din nou ratele la banci, pentru creditele luate inainte de anul 2019
Financiar-Bancar

Se scumpesc din nou ratele la banci, pentru creditele luate inainte de anul 2019

today19 Nov. 2024
Greseli comune in scrierea unui anunt de angajare – Cum sa atragi cei mai buni candidati
Companii

Greseli comune in scrierea unui anunt de angajare – Cum sa atragi cei mai buni candidati

today19 Nov. 2024

Aboneaza-te la
Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT
Raportul Special
"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016
x