Studiu Nikon: Barbatii strica gadget-uri in valoare de 2.127 euro in decursul vietii
nikongadgeturicameresmartphone-urilaptopuriservice
In medie, un barbat va strica gadget-uri in valoare de 2.127 euro de-a lungul vietii, sustine un studiu Nikon.
Studiul arata nu femeile, ci barbatii sunt mai predispusi sa-si deterioreze gadget-urile (laptopuri, smartphone-uri, camere, tablete, eReadere). Metodele sunt multiple: fie scapa jos respectivul aparat, fie il sparg, fie calca pe el sau il "scufunda" in apa.
Peste 27% dintre barbatii intervievati in cadrul studiului spun ca au distrus un gadget in ultimii cinci ani. Ei au fost nevoiti sa duca aparatul la un service autorizat, pentru a-l repara si au platit bani buni pentru aceste operatiuni.
In cadrul studiului, au fost analizati 1.004 cetateni britanici si a prilejuit lansarea camerei Nikon 1 AW1, capabila sa "supravietuiasca" chiar si in folosinta unor utilizatori dezinteresati de protectia gadget-urilor lor.
Un britanic detine, in medie, gadgeturi in valoare de 2.817 euro, din randul celor mentionate mai sus.
38% din gadget-uri au fost distruse dupa ce s-au izbit de podea. Al doilea scenariu presupune o cadere in apa sau alte lichide.
Copiii sunt printre cei mai mari distrugatori de gadgeturi - 11% din dispozitive au fost deteriorate de cei mici. 5% dintre barbati si-au distrus gadget-urile dupa ce s-au asezat in mod accidental pe ele, iar 3% le-au deteriorat dupa ce le-au aruncat la intamplare in camera.
Asemenea socuri nu ar afecta insa camera Nikon 1 AW1, spune managerul de produse al Nikon, Thuan Bui. "Fiind rezistenta la apa si inghet, Nikon 1 AW1 poate fi folosita chiar si de cei mai activi utilizatori".
"Mai mult, fie ca este stropit cu o bautura la petrecere sau este uitat in ploaie, va realiza aceleasi fotografii excelente", a mai spus Thuan Bui.
Cercetarea arata ca detinatorii de laptopuri sunt cei mai neglijenti: 29% din dispozitive se incadreaza in aceasta categorie; acestia sunt urmati de cei care detin un smartphone (25%) si proprietarii de camere foto sau video (25%), scrie softpedia.com.