Studiu HP: Marile companii cheltuie intre 1,5 milioane de dolari si 36,5 milioane de dolari pe an pentru a combate atacurile informatice
hpatacuri informaticecompaniiatacuri ciberneticecosturi
HP a realizat un nou studiu care arata ca, in ciuda nivelului mare de constientizare a riscurilor, atacurile cibernetice reprezinta o amenintare pentru un numar tot mai mare de companii private si de organizatii guvernamentale. Acestea pot avea un impact financiar semnificativ asupra acestor entitati.
Realizat pentru HP de catre Institutul Ponemon, al Doilea Studiu Anual Referitor la Costul Criminalitatii Cibernetice a scos la iveala faptul ca, in medie, o organizaie cheltuieste 5,9 milioane de dolari pe an pentru a combate efectele atacurilor cibernetice, sumele alocate acestui segment variind de la 1,5 milioane de dolari la 36,5 milioane de dolari. Organizatiile cheltuie in prezent cu 56% mai mult fata de costul mediu calculat in primul studiu de acest gen, publicat in iulie 2010.
"Studiul a aratat ca recuperarea in cazul unui atac si detectarea acestuia reprezinta unele dintre cele mai costisitoare activitati interne, evidentiind, de asemenea, o oportunitate importanta de reducere a costurilor pentru companiile care pot sa automatizeze aceste procese prin implementarea unor tehnologii de securitate", se arata intr-un comunicat HP, remis
Manager.ro.
Atacurile cibernetice s-au transformat in incidente comune pentru companii. Astfel, intr-o perioada de patru saptamani, organizatiile incluse in studiu au inregistrat 72 de atacuri reusite pe saptamana, cu aproape 45% mai multe decat anul trecut.
Timpul mediu de solutionare a unui atac cibernetic este de 18 zile si necesita, in medie, aproximativ 416.000 de dolari. Ambele cifre indica o crestere fata de perioada analizata in studiul anterior, care a aratat ca un atac putea fi solutionat intr-o perioada medie de 14 zile si cu o cheltuiala de $250.000.