Siveco Romania, partener in dezvoltarea unui portal educational in 2.000 de scoli europene
siveco romaniapartenerscoliproiect educational
40.000 de elevi si 10.000 de profesori europeni vor folosi o baza comuna de lectii digitale multilingvistice la care Siveco este partener.
Educatia asistata de calculator este esentiala in secolul al XXI-lea. Noile tehnologii si tendinte ce transforma economia globala vor influenta viitorul studentilor de azi, atat pe plan personal, cat si profesional.
Siveco Romania este partener in proiectul european Open Discovery Space care se desfasoara in perioada aprilie 2012 – aprilie 2015 avand ca scop crearea unei comunitatii de scoli la nivel international.
Proiectul pleaca de la o baza de resurse de continut existenta urmand sa se extinda prin contributia comunitatilor de profesori, care vor genera continut educational. Scopul proiectului este sa imbunatateasca practicile profesorilor in toate domeniile de activitate si sa imbine abilitatile de IT cu inovatii in pedagogie, curricula si organizarea scolii.
Continul educational este accesibil prin portalul proiectului datorita utilizarii mai multor instrumente printre care si MINT Tool, dezvoltat de Siveco Romania.
Pentru 2.000 de scoli din Europa, portalul proiectului faciliteaza si accelereaza procesul de adoptare a resurselor de eLearning in sistemul educational. Scolile pilot au fost selectate si integrate in activitatile proiectului dupa ce au demonstrat o gandire orientata spre evolutie, inovatie si interes, precum si experienta in utilizarea solutiilor de eLearning.
Portalul Open Discovery Space reuneste resursele de continut existente fiind conectat in acelasi timp la cateva portaluri educationale regionale, nationale sau cu acoperire tematica.
Continutul se adreseaza invatamantului primar, gimnazial si unei varietati de subiecte curriculare: stiinte, matematica, arte, IT, studii sociale, limbi straine. In cadrul comunitatii create prin intermeniul portalului, profesorii din Romania au posibilitatea sa interactioneze cu alte comunitati de profesori din Europa.