Sfaturi de securitate pentru clientii Yahoo
securitate onlinesecuritate yahooconturi yahooprobleme yahoo
In urma compromiterii serviciilor Yahoo - unul dintre cele mai utilizate servicii de email din Romania, care afecteaza peste 500 de milioane de clienti din intreaga lume, specialistii in securitate cibernetica recomanda sa urmam cativa pasi pentru a evita riscul incidentelor in urmatoarea perioada.
Problemele cu care s-a confruntat Yahoo saptamana trecuta au compromis datele a peste 500 de milioane de utilizatori, hackerii avand acces la numele acestora, la adresele de e-mail, numere de telefoane, zile de nastere, parole, intrebari si raspunsuri suplimentare de securitate.
Din acest motiv, specialistii in securitate cibernetica ai Bitdefender recomanda utilizatorilor conturilor Yahoo sa urmeze cateva sfaturi de securitate menite sa reduca riscul incidentelor in urmatoarea perioada:
Schimbarea parolei contului
Schimbati parola contului in cel mai scurt timp si asigurati-va ca folositi metode de autentificare in mai multi pasi, adaugand parolei clasice, in mecanismul de logare, si numarul de telefon personal sau intrebari suplimentare de securitate. Schimbarea parolei este recomandata pentru toate conturile unde respectiva adresa de e-mail e folosita in procesul de logare. Este important sa nu refolositi pe viitor vechea parola!
Atentie la email-urile false
Fiti atenti la campanii de phising (inselaciune). De regula, raufacatorii profita de brese de securitate puternic mediatizate pentru a trimite e-mail-uri catre milioane de utilizatori in numele companiei afectate. Cum utilizatorii se asteapta sa primeasca in aceasta perioada e-mailuri care sa explice impactul bresei asupra datelor personale, sansele ca acestia sa deschida un mesaj provenit in mod aparent de la Yahoo cresc semnificativ.
Activarea solutiilor de securitate
Instalati o solutie de securitate pentru a reduce riscul infectarii in cazul accesarii unor linkuri sau fisiere atasate cu continut periculos. Prin accesarea unor paginii de internet infectate, utilizatorii pot descarca involuntar chiar amenintari de tip ransomware care blocheaza accesul la fisiere si solicita plata unei sume de bani pentru a furniza cheia de decriptare.
"Bresele care se materializeaza in furt de date au impact pe termen lung. Nu de putine ori hackerii care intra in posesia acestor informatii abordeaza victimele prin e-mail-uri care par ca vin din partea companiei afectate. Deoarece victima se asteapta sa fie contactata, aceasta e mai dispusa sa dea click pe linkurile incluse sau sa divulge informatii suplimentare solicitate de hackeri", a explicat Bogdan Botezatu, specialist in securitate cibernetica al Bitdefender.
Editorialist Manager.ro
9 ani de experienta in domeniul editorial
adresa de email:
mariat@rs.ro