Sfarsitul unei ere: Microsoft se gandeste serios sa renunte la brandul Windows
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Sfarsitul unei ere: Microsoft se gandeste serios sa renunte la brandul Windows
Pentru multi utilizatori de computere persoanele, brandul Windows este sinonim cu sistemul de operare, cum este Google cu cautarea pe internet sau Adidas cu pantofii sport. Mai mult, Windows este una din cele mai notorii marci ale lumii. Insa Microsoft se gandeste serios sa renunte la brandul vechi de 25 de ani.
Andy Lees, presedintele diviziei Windows Phone din cadrul Microsoft, a declarat ca gigantul software intentioneaza sa puna la punct un singur ecosistem pentru computere, telefoane, tablete si televizoare. Acest ecosistem va fi, desigur, un sistem de operare comun, care sa functioneze pe toata aceasta gama de dispozitive.
Apoi, anumite surse i-au spus jurnalistului Nilay Patel, de la This Is My Next ( si fost managing editor la celebra publicatie IT Engadget.com), ca Microsoft se gandeste serios sa renunte la brandul Windows, cand aceasta tranzitie, spre o noua platforma de operare, se va intampla. Acest lucru va insemna sfarsitul unei ere pentru Microsoft.
Un sfert de secol cu Windows
Microsoft Windows a sarbatorit anul trecut 25 de ani de la lansare. Pe 20 noiembrie 1985 debuta Windows 1.0. Platforma le permitea utilizatorilor sa controleze computerul cu ajutorul unui maus si sa ruleze aplicatii in paralel (multitasking). Pe sistemul de operare veneau preinstalate cateva programe care pentru vremea respectiva reprezentau un mare pas inainte: ceas, calendar, sistem de administrare a fisierelor, aplicatiile Paint si Windows Writer. Pretul de lansare al platformei a fost de 99 de dolari.
Sistemul de operare Windows 1.0 era mai usor de folosit pentru ca in loc de linii de comanda (ca in MS-DOS) folosea iconite.
Urmatoarea versiune a platformei, Windows 2.0, a fost lansata in 1987, urmata de Windows 3.0 in 1990 si de Windows 3.1 in 1992. Adevarata revolutie in materie de grafica si interfata cu utilizatorul s-a produs odata cu debutul Windows 95. Sistemul de operare lansat in 1995 a fost un mare succes pentru Microsoft. Cronologic, au urmat versiunile: Windows 98, Windows 2000, Windows Millenium (2000), Windows XP (2001), Windows Vista (esecul Windows Vista) in 2006 si Windows 7 (un mare succes comercial) in 2009. Urmatoarea versiune, Windows 8, este asteptata in 2012.
Microsoft produce (sau a produs) si versiuni de Windows destinate serverelor, terminalelor mobile (Windows Mobile si Windows Phone 7) sau dispozitivelor mobile care nu sunt computere (Windows CE pentru GPS-uri).
La nivel mondial, sistemul de operare produs de Microsoft are o cota de piata uriasa, de peste 88,29%, potrivit Net Applications.
Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.
Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special de mai jos?
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special "E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"