Evernote, cu sediul in California, le permite utilizatorilor sa stocheze si sa organizeze informatii personale pe un server extern, care gazduieste 50 milioane de conturi.
Hackerii au accesat numele utilizatorilor, adresele de email si parolele criptate.
Nu exista insa indicii privind accesarea detaliilor bancare sau a modificarii continutului respectiv.
Evernote reprezinta un organizator personal online si utilizatorii pot salva date, precum videoclipuri, imagini, pagini web, notite si itinerarii, pe un sistem extern de stocare, cunoscut drept "cloud".
Intr-un comunicat de presa postat pe site-ul companiei, Evernote precizeaza ca echipa de securitate a descoperit activitatea supecta in retea, reprezentand o incercare coordonata de a accesa serviciile acesteia.
Evernote a precizat: "Chiar daca masurile noastre de criptare a parolelor sunt robuste, am intreprins o serie de pasi suplimentari, pentru a va asigura integritatea datelor. Asta inseamna ca, pentru a asigura o siguranta sporita, le solicitam utilizatorilor sa-si reseteze parolele de Evernote".
Evernote si-a cerut scuze pentru situatia cauzata de bresa informationala, care vizeaza, de regula, "serviciile mai mari".
In luna februarie, Apple a dezvaluit ca unele calculatoare care poarta brandul sau au fost compromise de hackeri, dar a adaugat ca acestia nu au sustras nicio informatie.
Atacul hackerilor survine la o luna dupa ce reteaua sociala Facebook a anuntat ca a identificat o grupare de hackeri chinezi, care au compromis calculatoarele angajatilor. In urma cu o luna, site-ul de micro-blogging Twitter a anuntat ca a fost victima unei brese de securitate, care a vizat 250.000 de conturi.
Potrivit directorului responsabil cu securitatea cibernetica a Twitter, atacul nu a fost "opera unor amatori".