SalamWorld.com, un Facebook in varianta musulmana
facebookmusulmanisalaminvestitiesitesocializare
Cum va suna SalamWorld.com? Stiu ca in romana "lumea lui Salam" te duce cu gandul la siteul personal al celebrului cantautor dambovitean de manele. Ei bine, nu-i asa! Este o varianta de Facebook, insa adresata exclusiv celor care impartasesc religia si valorile musulmane.
Chiar daca suna a gluma mai putin reusita, un grup de oameni de afaceri musulmani a anuntat joi, la Istanbul, lansarea unui site internet de socializare de tip Facebook la inceputul anului 2012. Interesant este ca acest nou site se va adresa unui public musulman.
Fara informatii "nesanatoase"
"SalamWorld.com are obiectivul principal de a uni tineretul musulman pentru a impartasi o viziune comuna si sfintele valori ale islamului, incercand sa nu difuzeze informatii nesanatoase", a declarat pentru AFP Ahmed Azimov, vicepresedintele societatii eponime, creatoare a site-ului.
Avand sediul principal la Istanbul, antene la Moscova si Cairo si coordonatori in 30 de tari, site-ul (ale carui prime teste de difuzare vor avea loc la inceputul anului 2012) vizeaza un public-tinta de 50 de milioane de utilizatori in maximum trei ani, a indicat Azimov, dupa o prezentare video a retelei sociale in fata a circa 150 de ziaristi din tari musulmane.
"Acest proiect isi propune sa creeze o retea fara texte prohibite de religie. Pentru a reusi aceasta, vom avea o echipa mare de moderatori si vor exista filtre. Contam, de asemenea, pe utilizatori pentru a se modera ei insisi si pentru a filtra textele care vor fi difuzate", a explicat omul de afaceri rus, originar din Daghestan.
In afara de textele difuzate de utilizatori, site-ul va propune diverse servicii pentru musulmani, precum ghiduri ale oraselor, care sa permita reperarea moscheilor si magazinelor cu produse "hallal", un serviciu de invatamant de la distanta si un sistem de consultatii pentru probleme teologice si familiale.
Wikipedia islamica
"In acest moment, suntem preocupati de achizitionarea unor enorme resurse documentare islamice pe internet pentru a le pune la dispozitie prin reteaua noastra. Vom incerca sa cream o enciclopedie online, un fel de Wikipedia islamica", a adaugat Azimov.
El a evitat sa precizeze detalii despre finantarea proiectului. "Avem bani, nu avem probleme de acest gen", a raspuns el laconic, indicand ca investitorii sunt "un grup de oameni de afaceri din lumea musulmana".