Prima biblioteca electronica din Moldova
republica moldovacarti electronicelibrarie onlinelansarebestseller
Incepand din aceasta saptamana, iubitorii de carte din Republica Moldova au posibilitatea nu doar sa procure carti tiparite, dar si sa aleaga din cele peste 200 de carti electronice disponibile pe site-ul librariei online Bestseller.md.
Potrivit lui Ion Bargan, fondatorul librariei online, platforma eBooks este prima de acest gen din tara. "Livrarea are loc in cel mult 60 de secunde de la achitarea taxei, cartile sunt cu 30-50% mai ieftine. De altfel, cartile electronice iti ofera mobilitate, sunt usor accesibile, iar textul poate fi adaptat la necesitatile cititorului. Un alt avantaj este faptul ca in cazul pierderii cartii, ea poate fi recuperata de pe site-ul librariei", explica fondatorul.
In primele 30 de zile de la lansarea platformei eBooks, romanul "Tema pentru acasa", de Nicolae Dabija va fi propus gratuit in format electronic, astfel generatia tanara fiind motivata sa-l citeasca, caci el este numarul 1 dupa vanzarile online din Republica Moldova. Nicolae Dabija, primul scriitor care a raspuns pozitiv solicitarilor echipei Bestseller.md si, este el insusi un pasionat cititor de carti electronice.
Profilul cititorului de carte online
Scriitorul Nicolae Dabija a descoperit ca biblioteca are si o alta dimensiune, cu cititori ai cartilor virtuale "care au intre 25 si 35 de ani, de regula masteranzi, absolventi ai unor scoli superioare, tineri specialisti care se informeaza din internet". De altfel, autorul este sigur ca, desi pasim in era digitala, cartea tiparita nu va fi niciodata uitata. Aceasta atitudine este impartasita si de editurile care s-au implicat in acest proiect.
Una din editurile care au raspuns la apelul echipei si s-au implicat in digitalizarea cartilor electronice este Editura "Prut International". Vlad Cretu, director de marketing al editurii, a afirmat ca "astazi piata de carti electronice inca nu poate fi numita masiva, fiindca este abia la inceputuri, iar fara implicarea editurilor majore nu putem vorbi despre o dezvoltare a unei asemenea piete de desfacere. (…) Prin librariile online largim limitele lecturarii, in special pentru generatia noua, care s-a nascut si creste in era digitalizarii. Cartile digitale sunt un lucru bun atat pentru ei, cat si pentru vorbitorii de limba romana care sunt plecati peste hotare si nu au acces la librariile autohtone".
Sursa:
Timpul