O noua inventie Google: Ecranele care se imbina precum piesele LEGO
googleviitorecranelegochromejocuri videopixeli
In prezent, ecranele LCD sunt impartite in diagonale diverse, de la 4,5 inci, standardul pentru smartphone-urile cu specificatii modeste, pana la 15 inci, standardul pentru laptopuri. De asemenea, un televizor cu diagonala de 50 inci este cat se poate de generos si s-ar potrivi de minune in sufrageria dumneavoastra.
Google doreste insa sa inoveze din nou si lucreaza la o noua tehnologie a ecranelor. Acestea ar putea fi imbinate ca piesele Lego, in functie de necesitatile utilizatorului.
Cercetarea se desfasoara in laboratorul ultrasecret Google X, unde fosta savanta MIT Mary Lou Jepsen - cunoscuta pentru proiectul One Laptop Per Child si dezvoltarea unor ecrane de calculatoare care ofera vizibilitate chiar si in razele soarelui - conduce o echipa mica de ingineri, in vederea rezolvarii unor probleme: ecranele trebuie sa se interconecteze, sa nu aiba margini si software-ul responsabil cu redarea imaginii are rolul de a se acomoda la reducerea brusca a numarului de pixeli.
Cu siguranta ca Google va depasi aceste obstacole si posibilitatile sunt multiple. Utilizatorul va putea jongla cu ecranele in functie de nevoile sale: un banner luminos in camera copiilor, o casa de papusi cu fatada digitala sau imbinarea tuturor smartphone-urilor musafirilor, care sa redea un televizor cu diagonala mare, pentru vizionarea meciurilor de fotbal.
Oricat de nebunesc ar parea acest proiect, Google nu va renunta la el si coordoneaza mai multe proiecte inedite.
Sa luam exemplul smartphone-ului Ara (Google X), alcatuit din piese interschimbabile, care pot fi reparate si upgradate prin operatiuni extrem de simple. Anul trecut, compania a prezentat un browser experimental Chrome, Google Racer, care permite imbinarea mai multor smartphone-uri si tablete, de diverse dimensiuni, pentru redarea unui joc video.
Google este considerata o companie foarte inovatoare si nu vrea sa se dezica de aceasta eticheta.
In timp ce Apple "sculpteaza" viitoarele produse pentru consumatori, Google merge pe calea digitala, dezvoltand asa-numitele "caramizi electronice", piese Lego digitale, gadget-uri Voltron sau chiar un joc "Minecraft" transpus in viata reala.
In principiu, Google nu incearca sa inventeze urmatorul gadget revolutionar, ci sa defineasca modul in care ne vom construi singuri dispozitivele inteligente, in viitorul nu foarte indepartat.