IT-ul romanesc, un triplu succes mondial
sivecocompaniiprodusefacebooklinkedinproiecte informatice
SIVECO Romania obtine un succes remarcabil cu trei proiecte de eLearning in cele mai mari competitii mondiale: IPMA 2013 si World Summit Award 2013.
Proiectele de eLearning dezvoltate si implementate de SIVECO au primit recent recent recunoasterea internationala a valorii IT-ului romanesc, repurtand un triplu succes mondial pentru cercetarea și sistemul educational romanesc.
Dintre zecile de proiecte pe care echipa SIVECO le-a finalizat cu succes in 2012, trei au fost selectate ca finaliste in cele mai mari competitii mondiale ale momentului: IPMA (International Project Excellence Award) și WSA (World Summit Award).
Daca in competitia IPMA s-au impus proiectele Multitouch (destinat invatarii colaborative - http://proiecte.pmu.ro/web/transdisciplinarfse/) si cel din Kazahstan (constand in lectii multimedia interactive create pentru școlile din aceasta tara), la WSA succesul a revenit proiectului Portal școli speciale, CES (Continut educational multimedia interactiv pentru copii cu nevoi educationale speciale - http://scolispeciale.edu.ro/Pagini/default.aspx).
IPMA International Project Excellence Award 2013 promoveaza competenta in managementul proiectelor la nivel mondial (proiecte de orice tip, nu numai de IT, nu numai de educatie).
In cazul acestei competitii, trebuie semnalata o situatie exceptionala: ambele proiecte cu care SIVECO a aplicat (Multitouch și Kazahkstan) sunt declarate finaliste, avand certitudinea ocuparii unui loc pe podium. Florin Ilia, vicepreședinte SIVECO Romania, a declarat: „Multumim initiatorilor acestor proiecte, Ministerul Educatiei Nationale din Romania (prin Unitatea de Management a Proiectelor cu Finantare Externa), și respectiv Ministerului Educatiei din Kazahstan, pentru temele generoase lansate și pentru modul profesionist in care au condus aceste proiecte. Deși cele trei premii au fost obtinute de noi in calitate de producatori și furnizori, consideram ca le apartin cel putin in egala masura si clientilor noștri."
Semnale de recunoaștere internationala a acestor doua proiecte de referinta pentru SIVECO au existat inca de la inceputul anului, deoarece ambele au fost finaliste și in primavara, la Londra, in cadrul European IT & Software Excellence Awards 2013 - www.iteawards.com - Proiectul Multitouch la categoria Software Innovation Solution of the Year și proiectul Kazahkstan la categoria Government Solution of the Year.
Referindu-se la acest succes, Radu Jugureanu, directorul departamentului de eContent din SIVECO Romania, spune: „IPMA Award este un rezultat major oriunde in lume. Echipa noastra (profesori romani, cercetatori romani, specialiști IT din Romania) va fi declarata in cadrul Congresului Mondial al International Project Management Association, simultan și Campioana Mondiala și Vice-Campioana Mondiala. Nu am in minte acum un alt exemplu de echipa de cercetare-dezvoltare romaneasca, din orice domeniu de activitate care sa fi ajuns la aceasta performanta, in ultimii ani."
Pentru proiectul "Portal școli speciale - CES - Continut educational multimedia interactiv pentru copii cu nevoi educationale speciale", SIVECO primeste cea mai inalta distinctie ce poate fi acordata la nivel mondial unui proiect IT: World Summit Award Winner 2013.
WSA este o competitie globala a proiectelor de IT, fiind parte a programului Natiunilor Unite WSIS (World Summit on the Information Society).
Presedintele juriului WSA, prof. dr. Peter A. Bruck spune, in scrisoarea oficiala adresata echipei SIVECO: „Echipa dumneavoastra a castigat o recunoastere valoroasa din partea Organizatiei Natiunilor Unite. Din cele peste 460 de aplicatii pe care le-am primit spre evaluare, juriul de experti internationali a selectat numai cate 5 castigatori la fiecare categorie, urmare a unui dublu proces de selectie, desfasurat in cel mai democratic mod cu putinta. Ma bucur sa va anunt ca va aflati printre cei mai buni furnizori de aplicatii creative din lume."
In motivarea deciziei sale, juriul apreciaza ca: „Suportul pe care portalul Scoli Speciale propus de Romania il ofera sistemului educational, destinat copiilor cu nevoi speciale, include o gama bogata de continut multimedia interactiv, potrivit capacitatilor si cerintelor de invatare ale acestora. De exemplu, unii dintre acesti copii trebuie sa poata invata in propriul lor ritm si sa repete materialele prezentate de mai multe ori; ei vor fi, de asemenea, ajutati sa invete cu ajutorul unui continut multimedia atractiv si interactiv. Aceasta functiune este posibila cu ajutorul unei platforme digitale pe Internet si justifica pe deplin includerea in aria de evaluare a World Summit Awards. Continutul site-ului e construit pe baze solide, acoperind cerinte psihologice, de atitudine, motivationale si experimentale. Beneficiarii proiectului sunt peste 14.000 de copii din 140 de scoli, 3.000 de profesori fiind instruiti sa-i utilizeze rezultatele. Proiectul realizat de SIVECO Romania beneficiaza de sustinerea Ministerului Educatiei. Intre rezultatele proiectului se numara 250 de lectii, 1.500 de obiecte de invatare, pentru discipline precum vorbirea, matematica, stiintele, geografia, istoria. Juriul apreciaza in mod deosebit site-ul pentru metaforele de design pe care le incorporeaza („avatari digitali") si pentru biblioteca digitala extraordinar de cuprinzatoare, destinata educarii copiilor cu nevoi speciale. Proiectul a castigat deja European Software Excellence Award in 2012 si juriul WSA este onorat sa adauge, la randul sau, aprecierea sa pentru acest proiect."
La editia din acest an a World Summit Award, in cele 7 categorii ale competitiei (eBusiness & Commerce, eMedia, eInclusion & Empowerment, eEntertainment & Games, eLearning & Science, eHealth & Environment, eGovernment & Open Data) au fost inscrise proiecte din 32 de tari: Romania, Sri Lanka, Estonia, Arabia Saudita, Nigeria, Germania, Portugalia, Elvetia, Ghana, China, Kuweit, Islanda, Serbia, Uganda, Franta, Spania, Bangladesh, Brazilia, Tunisia, India, Noua Zeelanda, Austria, Argentina, Egipt, Italia, Lituania, Finlanda, Norvegia, Mexic, Statele Unite ale Americii, Slovacia, Africa de Sud.
SIVECO Romania a concurat la categoria eInclusion&Empowerment, in care ceilalti finalisti vin din Statele Unite ale Americii, Arabia Saudita, Slovacia si Finlanda.
„Imi face placere sa reamintesc ca premiul de anul acesta este al doilea pe care il primim la aceasta importanta competitie. In anul 2005 am fost de asemenea WSA Winner 2005 pentru continutul eductional dezvoltat in cadrul programului SEI (Sistem Educational informatizat). Suntem probabil singura companie din lume careia i se acorda recunoașterea mondiala la doua categorii diferite (eLearning și eInclusion)" spune Radu Jugureanu.
Proiectul „Scoli Speciale", cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, a fost realizat impreuna cu Ministerul Educatiei - Unitatea de Management al Proiectelor cu Finantare Externa. Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea si stimularea sistemului educational special pentru a facilita copiilor cu cerinte educative speciale (celor cu deficiente mentale in particular) o intelegere mai buna a mediului si a societatii in care se dezvolta, cat si pentru a asigura integrarea acestora si participarea activa si responsabila la viata sociala.
Trebuie mentionat ca, recent, acest proiect a fost declarat castigator si in cadrul competitiei IT Europe la categoria Vertical Market Government Solution.
SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.
Compania a fost infiintata in 1992 si are, la nivel international, peste 1.300 de angajati.
Actionarii SIVECO Romania sunt Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V si SIVECO Management Team.
Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania ofera solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Intelligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture si eCustoms, pentru piata nationala si internationala. SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.
De-a lungul celor 21 ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 170 de premii interne si internationale.
Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro, www.facebook.com si www.linkedin.com.