Good for Hobby: Cele mai utile aplicatii mobile pentru pescuit si vanatoare recomandate de EuroGsm
good for hobbyaplicatiieurogsmandroidbugetadi coman
Este vara, iar tot mai multi oameni profita de perioada concediilor pentru a se concentra asupra hobby-urilor si activitatilor care le fac placere. In acest sens, exploratorii The PhoneGeeks ai EuroGsm propun o serie de aplicatii mobile dedicate activitatilor preferate, fie ca este vorba de pescuit, vanatoare, echitatie, astronomie sau speologie. Aplicatiile sunt accesibile tuturor utilizatorilor de smartphone-uri care au nevoie de sfaturi care sa ii ajute la punerea in practica a pasiunilor sau de informatii utile despre cele mai bune locuri sau perioade in care sa isi desfasoare activitatea.
Majoritatea aplicatiilor de acest gen sunt disponibile pentru sistemele de operare Android si iOS, iar printre cele mai populare aplicatii mobile dedicate hobby-urilor se numara cele cu sfaturi pentru pescuit, care includ detalii despre monturi, momeli, nade, fire, noduri sau tehnici.
Pescuit Crap , disponibila atat in magazinul virtual Google Play, cat si in AppStore, este cu siguranta cea mai complexa aplicatie gratuita pentru pescuitul la crap. Aceasta prezinta nodurile si momelile cele mai potrivite pentru acest tip de pescuit si include sfaturi si secrete, atat pentru pescarii amatori, cat si pentru cei profesionisti. Aplicatia este disponibila si in limbile engleza si germana, fiind un produs romanesc, lansat si international sub marca Clear Fishing.
O alta aplicatie dedicata pescuitului este Fishing Status, care incarca zilnic rapoarte ale pescarilor, informatii despre starea vremii in anumite zone de pescuit, precum si un glosar cu speciile de pesti. Inca o aplicatie care ofera sfaturi pentru toate tipurile de pescuit este si Fishing Advisor Tips and Guide, care mai include si un ghid pentru pescuitul in diferite zone geografice.
Celor pasionati de pescuitul „la musca” le este recomandata aplicatia Orvis Fly Fishing, compatibila cu sistemele de operare iOS si Android. „Aceasta prezinta, pe langa sfaturi utile, si filmulete de realizare a nodurilor, fiind un ghid complet pentru cei interesati de pescuit”, a explicat Alexandra Guna – The Phone Geeks.
Alte aplicatii utile pentru pasionatii de pescuit sunt cele cu sfaturi pentru realizarea nodurilor, precum Noduri de Pescuit sau Fishing Knots, care explica pas cu pas, cu ajutorul unei scheme foarte bine puse la punct, cum se fac diferite tipuri de noduri pescaresti si cum se introduce momeala in ac.
Nu in ultimul rand, foarte apreciate sunt si aplicatiile ce pun la dispozitia utilizatorilor informatii despre locurile pentru pescuit.
„My Fishing Companion Pro si Fishing Friend sunt doua dintre cele mai populare aplicatii cu sfaturi privind locurile de pescuit, intrucat includ informatii despre zonele respective, despre speciile de pesti ce pot fi intalnite acolo si ofera posibilitatea de a inregistra traseul de pescuit si locurile in care pestele a tras cel mai bine”, a precizat Radu Boanca – The Phone Geeks.
Telefonul mobil, un nou partener de vanatoare
Pentru cei pasionati de vanatoare exista aplicatii cu sfaturi practice, dar si cu recomandari despre sezoanele si locurile cele mai potrivite pentru o astfel de activitate. Hunting Tip este o aplicatie gratuita, disponibila in AppStore, care prezinta regulile de baza ale vanatorii, informatii despre obtinerea licentei de vanatoare, precum si sfaturi pentru siguranta.
Best Hunting Times si Hunting Calendar Lite ,disponibile pentru sistemele de operare Android si iOS, sunt doua aplicatii care contin informatii despre sezoanele de vanatoare pentru aproape toate tipurile de vanat, Hunting Calendar Lite oferind si posibilitatea realizarii unor predictii despre cat de mari sunt sansele de succes.
„In ceea ce priveste aplicatiile cu informatii despre cele mai potrivite locuri pentru vanatoare, Trimble GPS Hunt Pro si Hunting Status pun la dispozitia utilizatorilor date despre zonele in care este permis vanatul si contin instrumente care te ajuta sa gasesti prada”, a adaugat Radu Boanca.
O aplicatie pentru orice hobby
Nu doar pescuitul si vanatoarea sunt hobby-urile pentru care exista aplicatii dedicate, utilizatorii pasionati de alte domenii avand si ei la dispozitie o gama variata de aplicatii.
„Pentru cei care au pasiuni iesite din comun, cum ar fi colectionarii de monede, exista aplicatia Collecting Coin Hobby, care ii ofera utilizatorului sfaturi despre cum sa inceapa o colectie, cele mai bune moduri de pastrare a monedelor, precum si despre importanta acestora pe pietele de schimb”, a mai precizat Alexandra Guna.
Aplicatia Sky Map li se adreseaza utilizatorilor pasionati de astronomie, dar care sunt inca la inceput de drum in acest domeniu. Aceasta este practic o harta virtuala a cerului, produsa de catre Google, care include toate stelele si constelatiile cunoscute si care arata in timp real pozitia acestora, in functie de pozitia telefonului.
„Alte aplicatii destinate hobby-urilor sunt How to Ride a Horse, care contine tutoriale pentru a invata cum sa calaresti fara profesor, Easy Caving, o aplicatie destinata pasionatilor de speologie, care ii ajuta sa exploreze pesterile mult mai usor, sau Archery Companion, o aplicatie ce tine scorul pentru cei care trag cu arcul”, a mai spus Radu Boanca.
O alta aplicatie, Golf Hobby, se adreseaza pasionatilor de golf care doresc sa isi aprofundeze cunostintele specifice despre acest joc si despre modurile in care isi pot imbunatati tehnica.
„Pentru utilizatorii pasionati de astrologie exista aplicatia My Horoscope, care le pune la dispozitie horosopul zilnic si le ofera posibilitatea de a-l posta pe retelele de socializare. Aplicatia nu este disponibila deocamdata in limba romana, insa aceasta nu reprezinta o problema pentru cei mai multi dintre utilizatorii romani”, a adaugat Adi Coman – The Phone Geeks.
Unul dintre avantajele aplicatiilor dedicate hobby-urilor este acela ca nu consuma foarte multe resurse, astfel ca nu este nevoie de un telefon foarte performant pentru a le utiliza. Este de ajuns un smartphone cu sistem de operare Android sau iOS, iar in cazul pescuitului si al vanatorii este recomandata utilizarea unor telefoane rezistente la apa, praf si socuri.
„Aplicatiile de acest gen nu au cerinte prea mari din punct de vedere al capacitatilor tehnice, chiar si un smartphone din clasa „buget” se poate descurca bine cu ele. Singura observatie ar fi ca telefoanele cu sistem de operare Android trebuie sa aiba versiunea 2.2+”, a mai explicat Adi Coman.