De la Black Friday la Cyber Monday: 5 sfaturi pentru cei care vor sa cumpere online
black fridayblack friday 2012cyber mondayavgsecuritatefurt de identitate
Consumatorii sunt chititi sa cheltuiasca miliarde de dolari in fiecare zi, pentru a-si cumpara cele mai noi produse, la preturi bomba. AVG ofera cinci sfaturi foarte valoroase pentru cumparatorii online, astfel incat banii acestora sa nu ajunga in buzunarele unor sarlatani.
AVG Technologies, furnizor de solutii de securitate pentru internet si dispozitive mobile, cu o baza de 143 milioane clienti activi, a prezentat vineri cinci sfaturi pentru consumatorii care vor sa realizeze cumparaturi online in deplina siguranta. Dupa cum stim, la americani, Cyber Monday este lunea care urmeaza Black Friday-ului. Totusi, regulile de mai jos pot fi aplicate in orice situatie in care efectuati cumparaturi cu ajutorul internetului.
Fie ca utilizati un computer, un laptop, o tableta sau un smartphone pentru a realiza cumparaturile, AVG va sfatuieste sa apelati cu incredere la urmatoarele solutii, pentru a va feri agoniseala de mainile hotilor cibernetici.
"Cand analizezi situatia, vei observa expunerea potentiala a informatiilor financiare si pericolul furtului de identitate, lucruri despre care vorbeste toata lumea, in aceasta perioada a anului", a declarat JR Smith, CEO al AVG Technologies. "Daca ai instalat un soft de securitate pe calculator si cumperi doar de pe site-urile consacrate, nu vei avea probleme. Totusi, exista numeroase cai prin care poti sa-ti protejezi tranzactiile, precum si identitatea, respectiv informatiile bancare, atunci cand faci shopping online".
AVG le ofera consumatorilor urmatoarele ponturi, pentru a demistifica notiunea de "securitate in segmentul cumparaturilor online".
Foloseste un singur card, pentru a-ti face cumparaturile. Asigura-te ca nu ai bani multi pe el si ca l-ai securizat impotriva fraudei. In plus, monitorizeaza-ti mereu contul, pentru a sesiza eventualele tranzactii suspecte.
Nu realiza achizitii si nu transmite informatii personale si bancare prin intermediul retelelor publice wireless; acestea pot fi interceptate de hackeri.
Echipeaza-ti dispozitivele mobile, precum laptopurile, tabletele si smartphone-urile cu parole complexe si asigura-te ca vei putea sa stergi/blochezi accesul la informatii de la distanta, in caz ca bunurile iti sunt furate.
Cumpara doar de la brandurile cunoscute, care utilizeaza protocolul SSL pe internet.
Instaleaza o solutie simpla de securitate, un antivirus gratuit, precum AVG Internet Security 2013 pentru calculator sau AVG Mobilation pentru smartphone.
Potrivit ComScore, in 2011, consumatorii au cheltuit 1,25 miliarde dolari pentru cumparaturi online in Lunea Cibernetica. In 2012, Federatia Nationala de Retail din SUA estimeaza ca valoarea va creste cu 12%. Potrivit unui studiului Identity Fraud Survey Report 2012 (realizat de Javelin Strategy & Research), 11,1 milioane adulti americani au cazut victima furtului de identitate in 2010. In medie, o victima a furtului de identitate petrece 330 de ore (41 de zile lucratoare de 8 ore) pentru a-si rezolva problema.