Cum poti sa cauti eficient pe Google
googlecautareexperticuvinte
Expertii sustin ca rezultatele obtinute in urma unei cautari pe Google nu sunt intotdeauna cele de care aveai nevoie. Poti pierde ceva timp pana cand ajungi la unele cu adevarat relevante.
Exista cateva trucuri care pot imbunatati semnificativ cautarea de continut si navigarea pe Internet.
Expertii in cautarea pe Google ar putea descoperi un siretlic de care nu stiau inca printre cele descrise in continuare de Business Insider.
Iata cum poti sa folosesti motorul de cautare Google ca un profesionist:
Seteaza un interval de cautare
De pilda, daca vrei sa gasesti un laptop care sa coste intre 1.500 si 2.000 de lei, tasteaza de doua ori consecutiv semnul grafic "." (punct) intre cele doua numere, iar Google va afisa doar produsele al caror pret se incadreaza in acest interval.
Gaseste mai usor o pagina deja accesata
Expertii spun ca nu trebuie sa apesi butonul "back" din browser de mai multe ori pentru a te intoarce la o anumita pagina accesata anterior.
Trebuie doar sa tii apasat click stanga pe acest buton. Daca procedezi asa, se va deschide o pagina cu ultimele pagini vizitate. In browserele Chrome si Internet Explorer exista si optiunea de a vedea istoricul complet.
Incearca sa utilizezi "*" pentru a inlocui cuvintele lipsa
In cazul in care te grabesti sau pur si simplu nu iti amintesti un cuvant sau mai multe din propozitia pe care vrei sa o gasesti pe Google, foloseste semnul "*" (asterisc) in locul cuvantului sau al cuvintelor respective.
Datorita functiei de autocompletare se intampla rar sa fie nevoie sa scrii intocmai fraza respectiva. Acest truc este util in momentul cand cauti ceva foarte specific, precum versurile unui cantec mai putin cunoscut.
Poti folosi bara de adrese pentru a cauta
Potrivit sursei citate, in Google Crome poti folosi pentru cautare direct bara de adrese, aflata in partea de sus a paginii de browser, care va functiona intocmai ca motorul Google.
Exclude anumite cuvinte
Acest truc nu este inclus pe lista jurnalistilor de la Business Insider, insa poate fi util pentru a economisi timp pretios. Pentru a obtine rezultate cat mai relevante, foloseste semnul "-" inaintea cuvintelor pe care nu vrei ca acestea sa le contina.