Constantin Balaceanu Stolnici povesteste despre Calea Victoriei de odinioara
cartilucrariemanuel badescuneurostiintamuzeubucuresticonstantin balaceanu stolnici
Joi, 11 septembrie 2014, de la ora 19, la Palatul Sutu Constantin Balaceanu Stolnici va povesti despre Bucurestiul copilariei sale si Calea Victoriei de odinioara.
'In primul rand, in copilaria mea nu existau strazi asfaltate. E drept ca nu mai existau nici strazi pardosite cu barne de lemn, cum era Podul Mogosoaiei pe vremea bunicilor mei. In centru, strazile erau toate pavate cu piatra cubica .Unele din ele mai erau 'pavate' cu bolovani. La periferie toate drumurile erau ca drumurile de tara din pamant batut sau cu pietris, care se umpleau de noroi dupa fiecare ploaie mai abundenta' scrie Constantin Balaceanu Stolnici in cartea 'Amintiri.. O viata de poveste in Bucurestiul interbelic'.
Constantin Balaceanu Stolnici este un om de stiinta roman, medic neurolog, pioner in domeniul neurociberneticii, profesor de Neuropsihologie si Anatomie a Sistemului nervos, membru de onoare al Academiei Romane, descendent al Balacenilor, veche familie boiereasca apartinand nobilimii pamantene. Activitatea medicala si-a desfasurat-o la spitale precum Spitalul Colentina, Spitalul Dr. Cantacuzino, Gheorghe Marinescu, a fost si sef de sectie la Institutul National de Gerontologie cat si la Serviciului Metodologic de Neurologie si Neurochirurgie.
Constantin Balaceanu Stolnici este Efor testamentar al Asezamintelor Brancovenesti (Biserica Domnita Balasa); Membru al Adunarii Nationale si al Consiliului National al Bisericii Ortodoxe Romane; Presedinte al Societatii Ateneul Roman; Director onorific al Institutului de Antropologie al Academiei Romane; Presedinte de onoare al Universitatii Ecologice din Bucuresti; Presedinte al familiarilor Ordinului de Malta din Romania; Presedinte al Centrului International Antidrog si al Drepturilor Omului. Are urmatoarele afilieri: Membru de onoare al Academiei Romane; Membru al Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania (AOSR); Academia de Stiinte Medicale din Romania; Societatea de Istorie a Medicinei; Societatea Internationala de Lingvistica Aplicata; Societatea franceza de Neurologie; Congresul Interamerican al Medicilor si Chirurgilor; Societatea Braziliana de Cibernetica; Societatea Franceza de Inalte Studii; Societatea Madrilena de Cibernetica, (membru de onoare); Societatea Mondiala de Cibernetica si Sisteme Generale (Londra); Societatea Internationala de Medicina Cibernetic; Asociatia Americana de Cibernetica. A publicat peste 25 de carti, intre care peste 15 lucrari in domeniul neurostiintei.
Intrarea 7 lei. In pret este inclusa vizitarea expozitiei permanente.
Urmatoarele conferinte de joi:
Joi 18 septembrie 2014, ora 19:00
Memoria culturala a exilului romanesc. O incursiune istorica cu dr. Mihai Neagu Basarab
Joi 25 septembrie 2014, ora 19:00
Cartiere ceferiste in Bucuresti cu Andrei Razvan Voinea
Joi 2 octombrie 2014, ora 19:00
Fotograful Franz Duschek cu Emanuel Badescu