Aplicatiile ERP pot include, printre altele, module pentru acele aspecte de management al capitalului uman al afacerii. Într-o comparatie cu clasicul software traditional, ERP Cloud se bazeaza pe ansamblu de aplicatii si servicii de date la care utilizatorul poate avea acces intr-un mod mult mai simplu si mai firesc. Informatiile pot fi impartasite intre departamentele companiei prin cloud, fiind nevoie doar de o conexiune la internet. Un singur sistem complet va cuprinde toate functiile importante, necesare desfasurari unei afaceri, precum gestionarea comenzilor, managementul productiei sau resursele umane.
Conform specialistilor, un sistem ERP va putea elimina pe viitor necesitatea de a detine datele pe un hardware, acestea fiind mentinute si stocate pe server-ul site-ului. In acest mod vor putea fi economisiti bani, care in mod normal ar fi fost utilizati pentru achizitionarea de consumabile, dar si spatiu, care ar fi fost ocupat de catre harduri folosite.
Se spera si ca soft-ul dezvoltat pentru cloud va putea permite introducerea de noi caracteristici, care pana la acel moment nu puteau fi implementate, prin intermediul vechi tehnologii. Implementarea sistemului Cloud ERP va putea imbunatati metodele de comunicare, va reduce cu mult timpi de executie si va spori productivitatea. Profiturile pot fi imbunatatite printr-o reinvestire a banilor castigati in urma economisirii de pe urma implementarii acestui sistem.
Cu toate acestea, implementarea sistemelor ERP se poate dovedi un proces costisitor, al carui pret depinde de dimensiunea intreprinderii. Tocmai din acest motiv, cloud-ul este recomandat in special companiilor mici si mijloci, pretul pentru soft fiind unul rezonabil, din cauza numarului ceva mai mic de angajati care vor avea acces la baza de date. De indata ce afacerea evolueaza, iar numarul de angajati se mareste, costul pentru acest sistem se va mari.
Ultimele NOUTATI
Piata imobiliara din Romania, demonstratie de forta. Terenurile se vand ca painea calda, desi suntem la un pas de criza economica
Cum sa pastrezi prospetimea laptelui si sa iti cresti afacerea cu ajutorul tancurilor de racire
Gata cu distractia pe bani publici! FMI trimite oameni sa faca verificari in Romania
Partenerii nostri
Angajatorul poate LIMITA numarul zilelor de CO solicitate de angajat intr-o anumita luna?
Retrogradarea din functie, ca sanctiune disciplinara - MODEL decizie
HG nr.10/2025: este APROBAT un contingent de 100.000 de lucratori straini in Romania
24 ianuarie, zi libera pentru salariati
Retragerea consimtamantului pentru prelucrarea datelor angajatilor: ce efecte produce?
Te-ar putea interesa si