Ce planuri are BenQ pentru acest an
benqecranebusinessafaceridezvoltaremodele
BenQ estimeaza pentru 2014 un avans de 10% al vanzarilor comparativ cu anul precedent, pe fondul cresterii apetitului de consum al utilizatorilor in preajma Campionatului Mondial de Fotbal si diversificarii portofoliului cu 25 de produse noi.
„Lansam astazi 25 de produse – proiectoare, monitoare, ecrane pentru afisaj profesional (digital signage) si ecrane interactive – adresate atat mediului de business si educational, cat si utilizatorilor individuali. Acest val de lansari, impreuna cu produsele care urmeaza sa ajunga pe piata locala pana la final de an vor sustine cresterea vanzarilor BenQ in Romania cu 10% in acest an”, declara Dragos Salamac, Country Head BenQ pentru Romania.
BenQ a inregistrat anul trecut o cota de piata consolidata de 49% pe segmentul proiectoarelor in Romania si 10% pe piata monitoarelor pentru PC.
Proiectoare echipate cu conectivitate wireless pentru mediul de business si educational
Intr-o perioada in care tableta devine un produs de larg consum, iar la nivel global accesarea celor mai importante site-uri web se face in principal cu ajutorul smartphone-ului sau tabletei (studiu Adobe Digital Index), BenQ aduce in Romania o gama noua de proiectoare pentru business si mediul educational, modele care dispun de conectivitate wireless la orice dispozitiv si pot reda prin aceasta conexiune documente Word si PDF, prezentari Powerpoint, dar si imagini.
Totodata, pentru mediul profesional, BenQ propune primele sale proiectoare cu lentile interschimbabile ce permit utilizatorului sa optimizeze distanta de proiectare prin simpla schimbare a lentilelei.
Piata de monitoare devine tot mai specializata, mergand pe directia produselor profesionale catre industria animatiei sau cea a automatizarilor. Studiile realizate la nivel global arata ca piata de solutii de proiectare si design pe calculator (aplicatii CAD/CAM) se ridica la aproximativ 7 miliarde de dolari in 2013, iar cea de monitoare dedicate a ajuns anul trecut la 0,7 miliarde de dolari. „BenQ aduce in Romania monitoare profesionale create pentru utilizatorii de aplicatii CAD/CAM cum sunt cei din inginerie si animatie, dar si monitoare pentru specialistii in printing, care ofera rezolutie WQHD (2560x1440) si cea mai corecta reproducere a culorii prin utilizarea unui colorimetru hardware”, spune Dragos Salamac.
Ecrane de business
Totodata, BenQ lanseaza pe piata din Romania un nou segment de business, cel al ecranelor de mari dimensiuni specializate, fie ca vorbim despre produse pentru afisaj profesional (digital signage), fie ca vorbim de produse cu ecran interactiv, utilizate in mediile educational si de business.
„Piata de ecrane de business are un potential important, generat de dezvoltarea si adaptarea marilor centre comerciale la noile tendinte tehnologice, dar si de modul in care evolueaza mediul educational pretutindeni. Astfel, estimam ca pana la finalul anului, aceasta noua categorie de produse, a ecranelor profesionale interactive si de semnalizare, va avea o pondere de 10% in business-ul BenQ din Romania”, declara Dragos Salamac.
BenQ aduce pe piata locala 11 noi modele de ecrane interactive si pentru afisaj electronic, cu diagonale intre 42 si 65 de inci. Acestea pot fi folosite atat individual, cat si in matrici de monitoare, putand fi conectate intre ele fara a avea nevoie de un cablu de partajare a semnalului (spliter). Totodata, noile ecrane vin echipate cu aplicatii de management, care permit tehnicienilor sa controleze pana la 98 de ecrane de la un singur calculator prin reteaua LAN si un numar foarte mare prin portul RS232. Toate modelele sunt echipate cu sisteme speciale de racire, iar ecranele LED au o durata de functionare de minimum 50.000 de ore, pentru un regim 24 ore din 24 ore , 7 zile din 7.