Americanii au o noua pasiune: telefoanele mobile destepte
americanismartphoneiphonegoogleandroid
Era telefonului mobil, simplu si banal, pe care il utilizai doar ca sa dai si sa primesti apeluri, pare sa fie apus in SUA. Aproape jumatate dintre adultii americani au un smartphone, aparatele cu sistem de operare Android fiind cele mai raspandite.
Telefoanele mobile "destepte" sunt, in prezent, mai raspandite decat telefoanele mobile clasice in randul adultilor americani, potrivit unui studiu publicat joi, ce confirma o tendinta de raspandire agresiva a acestor "minicomputere de buzunar".
12% dintre americani nu au mobil
Conform studiului realizat de centrul universitar Pew Research Center, 46% dintre americanii in varsta de cel putin 18 ani detineau un telefon multifunctional in februarie, fata de 41% care aveau in posesie un telefon mobil obisnuit si 12% care nu foloseau niciunul dintre cele doua.
Un studiu efectuat in luna mai a anului trecut concluziona ca doar 35 la suta dintre americanii adulti aveau un smartphone, fata de 48% care utilizau un dispozitiv mobil clasic.
Google Android - cel mai raspandit
Aparatele cu sistem de operare Android, conceput de Google, sunt cele mai numeroase, ele aflandu-se in mainile a 20% dintre proprietarii acestor tipuri de aparate, fata de 15% in mai 2011.
iPhone-urile celor de la Apple se afla pe locul secund, cu 19% dintre utilizatori, comparativ cu 10% in mai, devansand clar Blackberry, al celor de la Research in Motion, aflat in scadere: 6% dintre utilizatori in februarie, fata de 10% in mai.
Numai 2 la suta din restul mobinautilor au un aparat cu sistem de operare Windows, dezvoltat de Microsoft, un procent neschimbat prin raport cu luna mai.
Euforia smartphone
Cercetarea Pew Research Center a aratat ca toate categoriile demografice, barbati si femei, tineri si persoane de varsta a doua sau a treia, urbani si rurali, bogati si mai putin instariti, cu totii au participat la dezvoltarea fenomenului smartphone. Studiul a fost realizat intre 20 ianuarie si 19 februarie pe un esantion de 2.253 de adulti si are o marja de eroare de plus minus 2,7 puncte.