Intra in afaceri cu un salon de masaj
afacerisuccessalon de masaj
"Obrazul subtire cu cheltuiala se tine" este o zicala valabila si acum, in vremuri de recesiune. Infiintare de salon de masaj acum, cand veniturile sunt in scadere? Da, si afacerea poate aduce bani frumosi! De ce potentialul ei nu este afectat de criza? Masajul este un serviciu de ingrijire a sanatatii si, in acelasi timp, un serviciu cu tenta premium in Romania. Sau, cel putin, unul destinat unei categorii speciale de persoane, care pun ingrijirea personala si tonusul pe primul plan.
Cererea pentru astfel de servicii va scadea nesemnificativ sau deloc pe timp de criza, deoarece clientii au, in general, o situatie materiala buna iar gradul de dependenta fata de serviciile premium de ingrijire personala este unul foarte ridicat.
Cheltuieli
Principalul cost este cel de inchiriere si amenajare a spatiului. Pentru un salon de masaj care se respecta, camerele de dus sunt intr-adevar necesare. Salariul maseuzelor si consumabilele nu va vor scoate multi bani din buzunar.
Secrete ale afacerii
Salonul de masaj, ca serviciu de sine statator, reprezinta o investitie riscanta. Pentru a da mana cu succesul in aceasta afacere, oferiti si alte servicii de ingrijire corporala, pastrand masajul ca si nucleu al afacerii. Principalul risc al afacerii este ca personalul sa va fure clientele, mutand afacerea la locatiile acestora. Oferind mai multe servicii (masaj, manichiura, pedichiura, coafura etc.) riscul este diminuat semnificativ, deoarece clientelor le este mai usor sa rezolve dintr-un foc mai multe aspecte legate de ingrijire iar avantajul chemarii, spre exemplu, a maseuzei la domiciliu va disparea.
Locatia si orarul de lucru reprezinta, ca si in cazul frizeriei, elemente prin care va puteti diferentia fata de concurenta. Locatia trebuie aleasa intr-o zona nu doar circulata, dar si curata si cu grad redus de risc dupa lasarea intunericului altfel spus, intr-o zona buna.
Un alt secret al afacerii este ambientul: interiorul trebuie sa fie permanent de o curatenie impecabila, amenajat creativ si primitor, emanand intimitate si confort. Lumina, parfumul si fundalul sonor sunt 3 elemente de o importanta cruciala. Asadar, atentie si creativitate maxime la ce decoratiuni folositi si unde le amplasati fata de sursele de lumina, la ce arome relaxante utilizati si la muzica de relaxare care nu trebuie sa lipseasca. Modul in care combinati aceste 3 elemente reprezinta inca un element important pentru care clientele vor prefera alternativa salonului fata de varianta masajului la domiciliu.