Intra in afaceri cu scoala de dans
afaceridansbani
Afacerea zilei. Bani in ritm de salsa
Sau, de ce nu, in ritm de samba ori de flamenco. Afacerea pe care v-o propun astazi este, dupa cum probabil ca ati intuit deja, scoala de dans.
Scoala de dans intra in categoria afacerilor cu grad de risc mai ridicat, dar care pot aduce si profituri insemnate.
Numarul scolilor de dans a crescut pana in 2008, cand Romania a intrat in criza. Concurenta pe aceasta “piata” a cursurilor de dans este destul de stransa.
Promovarea afacerii va da rezultate in timp si trebuie sustinuta de calitatea serviciilor si a amenajarii.
De ce ar putea sa merite o afacere care presupune un efort sustinut de promovare, costuri de lansare nu dintre cele mai mici si un risc relativ ridicat de a nu atrage clienti? Deoarece potentialul de crestere este unul practic nelimitat: numele scolii poate deveni din ce in ce mai cunoscut, atragand noi si noi clienti impatimiti ai dansului sau care, pur si simplu, doresc sa invete “pasii de baza”.
Care sunt elementele-cheie ale afacerii?
Promovarea. Afacerea trebuie promovata masiv pentru a aduce clienti cat mai repede si mai multi. Internetul va fi instrumentul principal de promovare si nu ar trebui sa va multumiti doar cu site-ul propriu. Marketing-ul viral realizat prin youtube, forumuri, retele sociale etc. poate avea o contributie importanta. Promovarea in comunitati online are avantajul ca poate fi targhetata. Marketing-ul direct este si el un mijloc care trebuie utilizat, prin impartirea de flyer-e si promovand cunoscutilor cursurile de dans. O alta modalitate eficienta de a va face cunoscuta scoala de dans este promovarea targhetata in scoli, licee si universitati.
Valoarea si profesionalismul instructorilor sunt elemente care pot face usor diferenta dintre un esec rapid si un succes rasunator.
Spatiul disponibil, amenajarea spatiului, locatia si orarul sunt si ele aspecte critice. Acestea determina, alaturi de valoarea instructorilor, calitatea serviciilor oferite.
Varietatea ofertei. O scoala de dans care “se respecta” este cea care ofera posibilitatea invatarii cel putin a principalelor stiluri de dans. Dincolo de aceasta, puteti crea si o anumita specializare pe un anumit gen (de exemplu, scoala ofera cursuri de vals, tango, salsa, blues, rock'n roll, jive etc, iar pentru latino exista posibilitatea alegerii a inca 7-8 stiluri).
Daca va hotarati sa va deschideti o scoala de dans, va recomandam – mai mult decat in cazul unor afaceri de dimensiuni mai mici – sa puneti “cifrele” pe hartie, incercand sa realizati estimari cat mai realiste inclusiv pe partea de venituri.
Succes!
Liviu Deculescu