Casa reprezinta in multe cazuri bunul cel mai de pret pe care il are o persoana. O polita de asigurare a locuintei te poate proteja in cazul producerii unui incident neprevazut si te poate face sa stai mult mai relaxat in aceasta privinta. In plus, asigurarea pentru locuinta este obligatorie in Romania, 82% dintre romani recunoscand ca stiu acest lucru.
Potrivit legii, romanii trebuie sa isi asigure locuinta impotriva dezastrelor naturale, in aceasta lista fiind incluse cutremurele, inundatiile si alunecarile de teren. Numarul foarte redus al locuintelor asigurate la aceasta ora face ca populatia din tara noastra sa fie extrem de vulnerabila in fata unor evenimente catastrofale.
In ciuda faptului ca 8 romani din 10 stiu ca o asemenea asigurare este obligatorie, sunt foarte putini cei care si respecta aceasta reglementare. Potrivit unui studiu realizat de Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR), doar 20% din cele 9.6 milioane de locuinte din tara noastra sunt asigurate. Din cele 20% dintre locuintele asigurate, doar 17% sunt protejate si printr-o asigurare facultativa care acopera alte riscuri, precum ar fi incendiul, explozia, valdalismul, furtul, accidentele si alte asemenea.
Intrebati cum ar putea fi motivati sa isi asigure locuintele, 31% dintre respondenti au declarat ca s-ar simti mai motivati sa se asigure daca li s-ar acorda reduceri sau bonificatii la plata impozitului anual. 26% dintre cei chestionati au sustinut ca si-ar asigura locuintele in care traiesc daca ar avea castiguri financiare mai mari.
Totodata, dintre cei intervievati in cadrul acestui studiu, 29% si-au aratat intentia de a achizitiona in perioada urmatoare ambele tipuri de polite de asigurare pentru locuintele lor. De asemenea, 22% dintre ei au declarat ca vor incheia doar polita obligatorie. In tara noastra, polite facultative pot fi incheiate doar pentru acele locuinte care sunt deja asigurate printr-o polita obligatorie.
Acestea acopera cele trei riscule fundamentale mentionate in randurile anterioare pana la o limita de 20.000, respectiv 10.000 de euro, in functie de tipul constructiei, indiferent daca valoarea acesteia este mai mare. Cei care isi doresc insa sa isi asigure locuinta la valoarea ei reala, pot apela la politele facultative.
Sursa foto: pixabay.com
Ultimele NOUTATI
Nu suntem tara cu cele mai mici salarii din UE. Lista celor 10 state cu salarii minime sub 1000 de euro pe luna
Romanii scot banii de la saltea si cumpara masiv titluri de stat. Plasamente impresionante, cifrele aici
Cat valoreaza cu adevarat businessul tau? Greseala pe care 90% dintre antreprenori o fac
Avertismentul presedintelui Consiliului Fiscal: ne paste un puseu inflationist. Romania are cele mai mari deficite din toata Uniunea Europeana
Ce inseamna cu adevarat un SUV bun? 5 mituri auto demontate
Partenerii nostri
[MODEL] Act aditional telemunca si reglementari cheie
Mutarea unui salariat la alt punct de lucru si modificarea functiei - PROCEDURA
Noul REGES online - provocari pentru angajatori! Cum le poti depasi rapid?
Automatizarea contabilitatii primare: secretul reducerii costurilor si greselilor
Deductibilitate cheltuieli auto: Cele mai frecvente greseli constatate de ANAF
Formularul 217: Cine are obligatia depunerii si care este termenul limita
Pensia sociala in Romania: Cine primeste si care sunt criteriile de acordare
Sterilizarea va fi OBLIGATORIE pentru TOTI cainii fara Pedigree, cu sau fara stapan
Intrarea in insolventa: Ce trebuie sa stie un creditor inainte de a actiona
Te-ar putea interesa si
Romanii scot banii de la saltea si cumpara masiv titluri de stat. Plasamente impresionante, cifrele aici
Cat valoreaza cu adevarat businessul tau? Greseala pe care 90% dintre antreprenori o fac