Noua tendinta pe piata imobiliara din Romania: dezvaluirile unuia dintre cei mai importanti jucatori de pe piata de credite bancare
imobiliarecredite bancarecredite imobiliarebrokeri credite
Brokerii de credite din Romania se vor bucura de importanta tot mai mare pe piata imobiliara din Romania. Specialistii atrag atentia asupra faptului ca asistam la formarea unei noi tendinte si ca, pana la finele anului curent, din ce in ce mai multe credite ipotecare acordate de banci clientilor, pentru achizitionarea de imobile, vor fi intermediate de brokeri.
Aceasta este concluzia la care a ajuns AVBS Credit, unul dintre jucatorii principali pe piata creditelor bancare, care lucreaza cu peste 30 de banci si IFN-uri din Romania.
Conform sursei citate, pana la finele acestui an, mai mult de 40% din
creditele ipotecare acordate de banci clientilor pentru achizitionarea de imobile vor fi intermediate de brokerii de credite.
Noua tendinta este deja resimtita pe piata
Noua tendinta este deja resimtita pe piata, in primul trimestru al lui 2022 crescand semnificativ volumul achizitiilor de imobile prin imprumuturi ipotecare intermediate de brokeri.
"In general, primavara este un sezon in care apetenta romanilor pentru accesarea de produse de finantare este una in crestere, mai ales in acest context optim, oferit pe de o parte de ridicarea restrictiilor, dar si de posibilitatea refinantarii Creditelor Prima Casa / Noua Casa, ale caror rate lunare sunt influentate de cresterile ROBOR sau IRCC, in credite ipotecare standard cu dobanda fixa pe 5, 7, 8, 10, 15 sau chiar 30 de ani. Solutiile de creditare cele mai potrivite pentru clienti sunt explicate si intermediate cu succes de catre cei peste 50 de brokeri de credite francizati ai AVBS Credit din Bucuresti si din tara", a precizat Valentin Anghel, CEO & Founder AVBS Credit.
Specialistii au intocmit si un "portret" al celor ce acceseaza in numar cel mai mare a credite ipotecare intermediate de brokerii de credite AVBS. Este vorba, in general, de persoane tinere, cu varste cuprinse intre 24 si 40 ani. Referitor la veniturile acestea, se pare ca media castigurilor nete este de 5.000 de lei lunar.
In medie, sursa citata spune ca valorile creditelor acordate graviteaza in jurul a 76.000 euro. Suma este valabila pentru anul in curs si este cu 15% mai mare fata de media in 2021. Totusi, cel mai mare credit ipotecar intermediat in primul trimestru al acestui an este de aproximativ 220.000 euro.