Nevoia de distantare fizica si ridicarea moralului angajatilor sunt printre principalele aspecte care influenteaza aceste decizii si felul in care este gandita amenajarea. Iata cateva idei care te vor inspira sa pui la punct zona de lounge pentru angajatii tai:
Spatiile de relaxare, dar si felul in care arata spatiul de lucru influenteaza direct starea de bine a angajatilor dintr-o companie. In acest moment, chiar daca in jur de 60% dintre angajatii din Romania muncesc de acasa, multi dintre acestia nu au la dispozitie un mediu propice. Fie ca au copii sau o familie numeroasa si galagioasa, fie ca nu au suficient spatiu pentru a-si amenaja biroul de acasa, o mare parte dintre angajati vor sa lucreze de la sediul companiei. In aceste momente, angajatorii trebuie sa faca tot posibilul pentru a pune la dispozitie si spatii de relaxare generoase, cu mobilier care invita la socializare, dar care respecta regulile de distantare.
Bucataria este un spatiu important in orice companie. Aceasta devine, de cele mai multe ori, principalul loc de socializare intre colegi in cea mai importanta pauza din timpul programului. Amenajeaz-o dupa numarul de angajati si nevoile acestora, fara a uita de echipamentele de ultima generatie de care trebuie sa se bucure intregul colectiv. Alege frigidere incapatoare, pentru a-i ajuta pe angajati sa-si pastreze mancarea de pranz in cele mai bune conditii. Bucataria este spatiul optim pentru relaxare si socializare, deoarece angajatii pot imparti preparatele preferate si pot discuta liberi. Nu uita de regulile de distantare si fa modificarile necesare pentru a pune la dispozitie spatiul necesar pentru siguranta sanitara.
Mentine totul conectat
Unul dintre trendurile actuale in materie de spatii de birouri este open space-ul. Companiile renunta treptat la zonele de tip cubicle si invita la comunicare, socializare si spirit de echipa. Pandemia de coronavirus a schimbat putin planurile la acest capitol, tocmai din cauza imposibilitatii de a mai colabora indeaproape, ca inainte. Insa viitorul promite un echilibru intre toate aceste elemente. Zona de lounge poate fi amenajata intr-un open space intre bucatarie si zona de lucru, fara pereti despartitori sau alte lucruri care sufoca spatiul. Aceasta poate fi, in schimb, delimitata de tipuri diferite de parchet sau mocheta, covoare de diferite culori sau mobilier precum bibliotecile.
Totul trebuie sa ramana conectat, pentru ca angajatii sa poata munci in zona de relaxare atunci cand vor sa se scufunde pe canapea sau in fotoliu, dar si daca vor sa testeze diferite gadgeturi. De aceea, este important sa instalezi prize, prelungitoare si alte accesorii necesare in munca de zi cu zi. Zona de lounge nu trebuie sa fie folosita strict pentru pauze, ci sa ofere si un spatiu confortabil pentru munca de pe laptop sau de pe tableta. In special cand vine vorba de proiectele de echipa, angajatii se pot intalni la sesiuni de brainstorming fara a mai folosi salile de conferinte.
Mobilierul si textilele colorate vor imbunatati spiritul angajatilor in fiecare zi, mai ales in aceasta perioada, in care cu totii avem nevoie de o raza de speranta pentru un viitor fara probleme. Alege canapele in culori vii, precum portocaliu, galben, rosu sau mov, si fa combinatii creative. Un element esential intr-o amenajare potrivita pentru un lounge in birou este creativitatea. Aceasta ii va inspira pe angajati si ii va face sa-si doreasca in fiecare zi sa vina la birou de placere.
Te poti inspira din culorile anului 2021 alese de Pantone: gri si galben. Aceasta combinatie este menita sa reinvie speranta si optimismul in viata oamenilor si este, de asemenea, o paleta potrivita pentru un spatiu de birouri contemporan. Poti opta pentru canapele si fotolii galbene, mobilier gri si o combinatie intre cele doua la mochete sau covoare. De asemenea, creativitatea trebuie sa se vada inca din momentul in care calci pragul biroului. Cel mai bun mod prin care te poti asigura de asta este sa incluzi murale pe pereti. Contacteaza artisti locali pentru ceva cu adevarat personalizat sau opteaza pentru tapete cu motive colorate.
Felul in care amenajezi zona de lounge va dicta si stilul de design general al biroului tau. Cel mai important lucru este sa-i ajuti pe angajati sa se simta ca acasa si sa lucreze cu placere indiferent de ceea ce se petrece in lume.
Sursa foto: pexels.com
Ultimele NOUTATI
Sfatul unui consultant financiar: cand luati un credit, puneti raul inainte. Veti putea sustine rata peste 15 ani daca va imbolnaviti?
Ce isi doresc angajatii romani de la cariera, dupa 45 de ani. Date surprizatoare de pe piata muncii
Harta antreprenoriatului romanesc: cum s-au dezvoltat firmele noastre in ultimii 15 ani?
Partenerii nostri
Desfiintarea unor locuri de munca. Procedura si documentatie, explicate de specialisti
Cadouri in bani sau tichete CADOU cu ocazia Craciunului - PROCEDURA
Facilitati fiscale reglementate de O.U.G. nr. 107/2024 (anulare accesorii si debite principale)
Untold SRL, amendata cu 15.000 EURO pentru nerespectarea GDPR: ce au descoperit autoritatile
Desfiintarea locului de munca: ce probleme pot aparea. MODEL decizie concediere
Top 15 greseli in Telemunca pentru care angajatorii pot fi amendati: studii de caz