Clubul select al milionarilor romani este invadat de o noua categorie de bogatasi. Cine sunt si de unde au averile
imobiliarepiata rezidentialaapartamente de luxluxurychiriebitcoininvestitii
Multi dintre noi traim dominati de conceptia conform careia, dupa Revolutia din 1989, cu greu mai poti construi un business sau iti mai poti gasi calea intr-o activitate atat de profitabila care sa te propulseze la masa cu aceia care, poate, si printr-un noroc chior, se lafaie astazi la masa bogatilor tarii. Ei bine, se pare ca aceasta teorie existentiala e contrazisa de tanara generatie din Romania, care demonstreaza ca banii se pot face rapid si in 2021.
IT-istii si investitorii in criptomonede din Romania au cunoscut succesul financiar in ultimii ani. Primii dintre ei, beneficiaza de cele mai generoase salarii de pe piata, activand, de asemenea, intr-un sector privilegiat din punct de vedere fiscal.
Investitorii in criptomonede au dat si ei lovitura, ce-i drept, cu mult mai multe riscuri. Investindu-si capitalul financiar in active speculative, acestia au prins, totusi, trenul la momentul potrivit, cumparand monede digitale a caror valoare a crescut poate si de zeci sau sute de ori intr-un termen relativ scurt.
Ei bine, acestia sunt. Faceti cunostinta cu noua categorie de milionari din Romania.
Am aflat de unde le vin banii. Sa vedem si pe ce sunt cheltuiti
Se pare ca IT-istii si investitorii nostri pun pret pe confort si isi directioneaza castigurile pe piata rezidentiala de lux, in special in Capitala.
"Da, avem o categorie noua de milionari romani, o nisa tanara de oameni care sunt extrem de chibzuiti, cauta proprietati unice, in zona bune. Pot spune ca din tranzactiile facute anul acesta un procent de 10-15%, poate 20%, sunt realizate de genul acesta de persoane, care activeaza pe zona de IT sau de Bitcoin.
Lunar inregistram tranzactii in valoare totala de circa 7-12 milioane de euro. Luna trecuta am vandut intr-o saptamana o proprietate de 2,6 milioane de euro si doua de cate un milion de euro plus TVA fiecare", a spus, pentru
ZF, Nicoleta Manea, proprietar al companiei de consultanta imobiliara ANG Luxury Properties, care activeaza in Nordul Capitalei si care are in portofoliu peste 2.000 de proprietati.
Potrivit expertei, desi constructorii au finalizat multe proiecte in 2021, inca exista o cerere mai puternica pe piata, decat este oferta, insa expertul sustine ca, anul viitor si in 2023 vor fi finalizate noi proiecte pe zona de lux a pietei rezidentiale, deci oferta se va mai extinde.
Aceste achizitii nu sunt realizate doar pentru confort. Unii cumparatori gandesc totul ca pe o afacere foarte profitabila pe termen scurt. Iata cum banii ajung sa faca alti bani.
"Vorbim de clienti care cumpara unitati cuprinse intre 100.000 si 150.000 de euro, achizitioneaza la stadiul de proiect, iar apoi le vindem dupa sase luni cand preturile cresc cu 10-15-20%, in functie de zona.
Am cazuri concrete in zona Herastrau. Si apoi ceilalti clienti, care cumpara apartamente mari de peste 500.000 de euro, il facem frumos si il vindem la 800.000 de euro", a mai spus reprezentantul agentiei.
In schimb, cererile s-au temperat pe piata chiriilor, mai spune expertul. "Anul trecut si la inceputul acestui an au fost cereri foarte reduse, dar investitorii nostri nu se descurajeaza. Pe masura ce se redeschid birourile, businessurile s-au redeschis deja si incep sa fie cereri.