Chirii ieftine in Bucuresti: cartierele unde gasesti cele mai ieftine apartamente in februarie 2024
chirii ieftine bucurestichirie ieftina
Creditele ipotecare s-au scumpit, oamenii sunt mai rezervati cu banii lor si prefera sa stea in chirie pana cand apele pe piata dobanzilor se calmeaza si pana cand se asigura ca economia nu e lovita de vreo criza, lucru ce ar putea duce inclusiv la pierderi masive de locuri de munca.
Prin urmare, chiriile sunt la mare cautare, dar vestea buna e ca se resimte o tendinta de incetinire a scumpirilor. Conform celei mai recente analize pe aceasta tema realizata de Storia.ro, chiriile au scazut in medie cu 3% in luna februarie, comparativ cu luna ianuarie, insa au crescut cu 15% comparativ cu anul 2023.
"In prezent asistam la o incetinire a ritmului de crestere a preturilor chiriilor. Aceasta tendinta este alimentata de o cerere usor in scadere si de o schimbare de interes in randul romanilor, care isi indreapta atentia si mai mult catre achizitii, in defavoarea chiriilor. Am remarcat, de asemenea, cresteri mai insemnate ale preturilor chiriilor din orasele mai mici in comparatie cu cele din orasele mai mari. Aceasta evolutie reflecta dinamismul pietei imobiliare, in special in zone precum Craiova sau Oradea”, a declarat Razvan Ceapa, Head of Operations Storia & OLX Imobiliare.
Unde gasesti cea mai ieftina chirie in Bucuresti
Daca
vrei sa inchiriezi o locuinta in Capitala, fugi de sectorul 1, daca ai bugetul limitat sau pur si simplu daca vrei sa economisesti sute de euro lunar.
La fel ca in ultimele luni, sectorul 1 din Capitala este in continuare cel mai scump sector din Bucuresti, cu apartamente care se inchiriaza la un pret mediu de 773 euro, in timp ce sectorul 4 ramane cel mai ieftin sector si in luna februarie 2024,cu preturi medii de 448 euro. Astfel, cei care isi doresc sa locuiasca cu chirie in sectorul 1 al Capitalei platesc cu 73% mai mult decat cei din sectorul 4 al Bucurestiului. Acestea fiind spuse, cartierele din sectorul 4 merita luate la pas si identificata zona unde iti doresti sa locuiesti, poate aproape de mijloacele de transport in comun, de magazine, farmacii sau de scoli, in functie de necesitatile tale. Cert este ca aici ai cele mai mari sanse sa scoti cele mai mici sume de bani din buzunar pentru plata chiriei, daca esti interesat sa locuiesti in Capitala.
In luna februarie apartamentele de inchiriat din sectorul 5 au inregistrat cea mai mare crestere de pret comparativ cu anul trecut (+22%), urmate de apartamentele din sectorul 6 (+20%) si de cele din sectorul 2 (+19%). Cele mai mici cresteri de pret per sectoare s-au inregistrat in sectorul 4 (+10%), in sectorul 3 (+13%) si in sectorul 1 (+16%).
Tot in aceasta luna, ne mai spun specialistii, chiriile medii pentru o garsoniera s-au incadrat intre 300 de euro (in sectorul 5) si 402 euro (sectorul 1). Preturile medii de inchiriere pentru apartamentele cu doua camere s-au aflat intre 450 de euro (sectorul 4) si 670 de euro (sectorul 1). Apartamentele cu trei camere au avut preturi medii de inchiriere cuprinse intre 520 de euro (sectorul 6) si 1050 de euro (sectorul 1).
Ce se intampla cu preturile la chirii in Romania, in general
La nivelul tarii, in februarie 2024, comparativ cu februarie 2023, s-au inregistrat atat stagnari de preturi, cat si scaderi sau cresteri ale pretului mediu solicitat pe toate categoriile de apartamente.
Cea mai mare crestere de la un an la altul, la categoria preturilor medii de inchiriere, s-a inregistrat in Oradea, unde apartamentele cu trei camere au avut o crestere de 29%. Cele mai mari cresteri de la luna la luna (februarie 2024 vs. februarie 2023) au fost de 10%, la garsonierele din Oradea si din Brasov. In schimb, cele mai mari scaderi de preturi s-au inregistrat in Iasi, la garsoniere (-6%). Cluj-Napoca si Sibiu sunt singurele orase in care preturile medii de inchiriere au stagnat fata de luna anterioara, la toate categoriile de apartamente.
Foto: unsplash.com