Cele mai ieftine chirii din Romania: secretele apartamentelor care se inchiriaza pe bani putini, cum le gasesti
chirieinchirierechirie ieftina
Creditele ipotecare sunt mai dificil de accesat si mai greu de suportat, din cauza conditiilor mai dure impuse de banci si a dobanzilor crescute, asa ca pentru multi romani chiria ramane o varianta cel putin pentru perioada imediat urmatoare.
Pe piata imobiliara romaneasca se contureaza posibilitatea unor noi scumpiri pentru locuinte. De asemenea, si chiriile urmeaza sa devina mai piperate, insa multi romani aleg totusi gazda, datorita flexibilitatii si a faptului ca macar la chirie poti renunta cand doresti si poti cauta ceva mai ieftin, pe cand rata bancara asumata pe 10, 20 sau 30 de ani trebuie platita, indiferent de context.
Din fericire pentru chiriasi, exista cateva sfaturi pentru ei, de la specialistii in imobiliare, care-i ajuta sa-si gaseasca o locuinta pe bani cat mai putini, ceea ce inseamna ca lunar vor putea economisi sume considerabile.
Cauti o chirie ieftina? Iata ce trebuie sa faci
In primul rand, atunci cand cauti o
chirie cat mai ieftina, fugi departe de zonele centrale, indiferent de orasul care te intereseaza. In general, apartamentele din zonele centrale sau din vecinatatea zonelor de interes major pot fi mai scumpe. Poti obtine chirie mai ieftina daca iti indrepti cautarea catre zone mai periferice sau mai putin populare.
Un alt truc ar fi sa folosesti mai multe platforme online de anunturi imobiliare, cum ar fi site-urile specializate sau grupurile de socializare dedicate inchirierilor. Uneori, proprietarii pot posta anunturi pentru apartamente cu chirie la preturi mai mici decat media pe astfel de platforme.
Foarte util ar putea fi si daca te-ai deplasa in zona in care doresti sa inchiriezi o locuinta si sa vorbesti cu oamenii din zona, sa lasi un numar de contact si sa fii sunat in eventualitatea in care se iveste vreo chirie ieftina. E posibil sa fie proprietari in varsta, care nu stiu sa publice anunturi de inchiriere si care stau cu imobilele goale pentru ca nu gasesc locatari. Informeaza-te la fata locului si stabileste legaturi cu oamenii in fiecare asociatie de bloc.
In cele din urma, fii flexibil in ceea ce priveste preferintele tale. Un apartament mai mic sau mai vechi poate fi mai ieftin si, in unele cazuri, ofera un raport calitate-pret mai bun. Fii, de asemenea, deschis sa vezi cu ochii tai un apartament, chiar daca din fotografii poate nu este ceea ce-ti doresti la prima vedere. In realitate insa e posibil ca senzatia pe care ti-o ofera spatiul respectiv sa fie una placuta si e posibil sa reusesti sa il transformi in ceva mai confortabil cu un buget mic, iar pe viitor sa stai intr-o casa pe placul tau, inchiriata la bani putini.
Foto: unsplash.com