Articolele ergonomice sunt in prezent foarte populare, deoarece ofera o mobilitate crescuta in derularea activitatilor la birou. Insa, utilizatorii trebuie sa cunoasca bine caracteristicile acestor dispozitive pentru a se asigura ca aleg un produs corespunzator. Inaltimea gresita a scaunului poate provoca o presiune inconfortabila in spatele coapselor, iar daca suprafata totala a sezutului este prea adanca sau prea lata, nu se poate folosi spatarul pentru a transfera o parte din greutatea sustinuta de colana vertebrala.
Un scaun office, proiectat ca fiind ergonomic, este acela care prezinta functionalitate optima si se potriveste perfect cu dimensiunile corporale ale utilizatorului. De regula, o persoana petrece aproape o treime din timpul sau pe scaun atunci cand lucreaza, iar acest lucru poate conduce la oboseala, crampe musculare la nivelul gambelor, dureri de spate si de gat sau diferite afectiuni lombare. Inactivitatea motorie nu creeaza doar disconfort si probleme de sanatate, ci afecteaza si productivitatea muncii. Postura corecta la birou poate elimina multe dintre aceste neplaceri, de aceea calitatea scaunului utilizat este esentiala. Este necesar ca spatele persoanei care il foloseste sa fie cat mai drept, la fel si capul, soldurile si genunchii sa fie la un unghi de 90 de grade, iar picioarele sa stea sprijinite pe sol.
In situatia in care job-ul impune statul pe scaun foarte multe ore, se recomanda ca acesta sa fie ergonomic si sa asigure un confort ridicat. Pe scauneonline.ro se gasesc astfel de dispozitive ce garanteaza utilitatea zilnica a produselor si calitatea acestora.
In achizitionarea unui dispozitiv ergonomic este necesar sa se tina cont ca produsul sa fie prevazut cu sisteme eficiente de reglaj. Astfel, inaltimea sezutului trebuie sa fie de aproximativ un sfert din inaltimea utilizatorului, de aceea e necesar ca scaunul sa includa optiune de ridicare si reglaj pe verticala. Bratele reglabile pot influenta aptitudinile de munca ale unei persoane, iar modelul scaunului trebuie sa coincida cu domeniul de activitate.
Pentru o siguranta ridicata a spatelui, este esential ca un scaun ergonomic sa includa suport lombar ferm ce poate fi reglat. Un produs cu baza asamblata pe cinci brate va prezenta stabilitate superioara, iar un material precum pielea ecologica va oferi confort sporit fara sa permita supraincalzirea. O caracteristica de baza pentru un scaun ergonomic este si sistemul de balans, important pentru mobilitatea utilizatorului. Pe scauneonline.ro poate fi gasita o gama variata de produse cu proprietati standard sau variante premium care acopera diversitatea de cerinte ale publicului larg.
Scaunul trebuie sa se potriveasca corpului la fel ca o haina, pentru ca altfel poate provoca disconfort si poate contribui la aparitia problemelor de sanatate. Astfel, conform standardelor BIFMA (Business and Institutional Furniture Manufacturers Association), adancimea sezutului trebuie sa fie suficient de profunda pentru ca regiunea din spatele genunchilor, denumita si zona politeala, sa nu loveasca fata scaunului. In acest sens, adancimea nu trebuie sa depaseasca 43 cm. Latimea sezutului trebuie sa fie suficient de mare pentru ca utilizatorul sa stea pe scaun fara sa se simta inconfortabil la solduri si sa poata folosi cotierele, insa nu mai mica de 45 cm.
Inaltimea spatarului trebuie sa fie de cel putin 30 cm, iar latimea acestuia de 36 cm. In ceea ce priveste suportul lombar, BIFMA precizeaza ca cel mai proeminent punct in pozitia asezata sa fie intre 15-25 cm, plus sau minus 3 cm. Inaltimea cotierei, in pozitia de repaus a cotului trebuie sa fie intre 17-27 cm sau 20-25 cm, iar distanta dintre cotiere de 47 cm.
In alegerea unui scaun ergonomic trebuie sa se tina cont de calitatea si caracteristicile pe care acesta trebuie sa le prezinte. Un dispozitiv bine conceput, ce poate fi gasit si pe scauneonline.ro, permite utilizatorului sa stea intr-o pozitie echilibrata, de balans, si prezinta avantaje multiple pentru sanatatea celui care il foloseste zi de zi.
Ultimele NOUTATI
Masa de Craciun, "pe saracie". Romanii sunt nevoiti sa cumpere la suta de grame de Sarbatori
De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie
Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora
Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212