Analistii se declara insa ceva mai optimisti cu privire la viitor, multi dintre ei sustinand acum ca scaderea preturilor la apartamente si case pe teritoriul tarii noastre este inevitabila.
Acestia atrag atentia asupra faptului ca preturile actuale sunt complet nesustenabile pentru Romania, cumparatorii urmand sa dispara in cele din urma.
Potrivit analizelor Asociatiei CFA Romania, o noua scumpire a proprietatilor imobiliare din tara noastra este aproape imposibila la acest moment. In luna aprilie, potrivit unui sondaj CFA, 13% dintre participanti credeau ca vor mai creste preturile la apartamente in urmatoarele 12 luni. O luna mai tarziu, doar 8% dintre cei care au raspuns intrebarilor sondajului au mai sustinut acelasi lucru.
Mai mult decat atat insa, 56% dintre respondenti, in crestere de la aproape 48%, sustin ca scaderea preturilor la locuinte este inevitabila. Totodata, 72% dintre cei care au participat la acest sondaj sunt de parere ca preturile proprietatilor din zona rezidentiala a principalelor orase din Romania sunt supraevaluate.
Predictiile nu pot fi prea optimiste pentru investitorii din aceasta zona nici daca aruncam o privire catre numarul tranzactiilor recente de pe piata imobiliara. Tinand cont de cresterile dobanzilor din ultima vreme, nivelul tranzactiilor de pe piata imobiliara a scazut, multi romani indreptandu-si atentia catre chirii. Tocmai din acest motiv, chiriile au urcat semnificativ in ultima perioada, specialistii estimand ca inca mai este loc de crestere la acest capitol.
In acest context, cei mai multi specialisti financiari se asteapta acum la o scadere a preturilor de pe piata imobiliara din tara noastra, printre acestia numarandu-se chiar si analistii din cadrul Bancii Nationale a Romaniei. Ramane de vazut daca vom asista la o scadere usoara si constanta a preturilor proprietatilor imobiliare sau la o scadere brusca si puternica a acestora.
Ultimele NOUTATI
Vesti fabuloase la inceput de an, pentru romanii care traiesc si muncesc in strainatate. Ce se intampla cu preturile in Italia, Germania, Spania sau Franta?
Poate ajunge Bitcoin sa valoreze 200 k sau chiar 300 k de dolari in 2025? Analistii merg mai departe: va inlocui aurul fizic!
Surpriza in prag de AN NOU pentru toti romanii datori la banci. Mugur Isarescu este Mos Craciun pentru ei!
Schimbare radicala pentru toti romanii care au card la ING. Banca anunta oficial ce se intampla de acum!
De ce nu este bine sa vorbesti despre bani pe 1 ianuarie? Superstitii care aduc succes in afaceri
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212