Capitala a inregistrat cele mai mari scumpiri din domeniul imobiliar in luna iulie, pretentiile vanzatorilor majorandu-se cu 2.6 procente. Mai exact, pretul unui metru patrat util a crescut de la 1.284 de euro la 1.318 euro. Ceea ce este extrem de interesant de mentionat ca aceasta evolutie nu a facut acum nimic altceva decat sa aduca Bucurestiul la nivelul de pret raportat in urma cu 12 luni. Apartamentele din blocurile vechi s-au scumpit acum cu 1.8 procente, in timp ce apartamentele din blocurile noi s-au scumpit ceva mai mult, cu 3.9%.
Asa cum era de asteptat, cele mai scumpe apartamente raman in continuare in Cluj-Napoca, acolo unde pretentiile celor care vand apartamente s-au majorat doar cu 1.1 procente. Astfel, pretul unui metru patrat util a crescut de la 1.589 de euro in luna iunie la 1.606 euro in luna iulie. In comparatie cu aceeasi luna iulie din 2018, pretul unui metru patrat util in Cluj-Napoca a crescut cu nu mai putin de 6.3%, ceea ce nu este de neglijat. Preturile locuintelor din blocurile vechi s-au majorat in luna iulie cu 0.9 procente, in timp ce preturile locuintelor noi s-au apreciat cu 1.1 procente.
Preturile apartamentelor din Iasi au crescut, de asemenea, in luna iulie cu 2%, de la 1.017 euro cerut pe metru patrat util pana la 1.037 de euro. In raport cu pretul inregistrat in luna iulie 2018, majorarea preturilor este de 2.1%. Locuintele din blocurile vechi s-au apreciat in luna iulie cu doar 0.3 procente, in timp ce locuintele din blocurile noi au inregistrat o scumpire semnificativa, de 3.5%.
Si apartamentele de la malul marii s-au scumpit in luna iulie a acestui an, insa doar cu 0.7%. Astfel, pretul unui metru patrat util a crescut de la 1.130 de euro in luna iunie pana la 1.138 de euro in iulie. Este interesant de mentionat ca in Constanta, preturile apartamentelor din blocurile vechi s-au majorat cu 1.1%, in timp ce apartamentele din blocurile noi s-au ieftinit cu 0.4 procente.
Pretul solicitat pe apartamentele din Timisoara a scazut in luna iulie cu 1%, de la 1.239 de euro pe metru patrat util in luna iunie pana la 1.226 de euro. Totusi, preturile de acum sunt cu 2.2% mai mari decat preturile inregistrate in urma cu un an. De asemenea, este important de mentionat ca in Timisoara au fost inregistrate scaderi ale preturilor atat in cazul apartamentelor din blocurile vechi, cat si in cazul apartamentelor din blocurile noi.
In cele din urma, si locuintele din orasul de la poalele Tampei s-au ieftinit cu 0.4 procente, de la 1.133 de euro pe metru patrat util in luna iunie pana la 1.128 de euro. Insa, trebuie remarcat faptul ca preturile apartamentelor de acum sunt mai mari cu nu mai putin de 5.3% fata de preturile din urma cu un an. De asemenea, mai trebuie sa spunem ca locuintele din blocurile vechi s-au scumpit cu 0.4 procente, in timp ce apartamentele din blocurile noi s-au ieftinit in luna iulie cu 1.7%.
Ultimele NOUTATI
Ne-ar placea ca Romania sa fie reprezentata de Calin Georgescu pe plan international?
Cum sa faci cozonaci pufosi de fiecare data secretul pe care bunica nu ti l-a spus
De ce nu trebuie sa-ti fie frica de un credit de nevoi personale. Ghid pentru incepatori
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si