Vreti castiguri scutite de impozit? Ministerul Finantelor continua sa se imprumute vanzand titluri de stat TEZAUR cu dobanzi de pana la 4,40% pe an
titluri tezaur octombrietitluri stat populatiecastiguri scutite de impozit
Setea de bani a statului continua si in luna octombrie, in care Ministerul Finantelor a programat licitatii de 5 miliarde de lei de pe piata bancara interna. Acestora li se adauga o noua emisiune de titluri de stat destinata populatiei.
De astazi,
Ministerul Finantelor emite 3 noi emisiuni de titluri de stat in cadrul Programului Tezaur, cu maturitati de 1, 3 si 5 ani si dobanzi de 3,50%, 4% si 4,4%.
In conditiile unei inflatii anuale de peste 5%, aceste dobanzi nu acopera deprecierea banilor pe care cineva este dispus sa-i dea pe noua emisiune.
Insa, daca inflatia scade, asa cum prevad mai toate institutiile nationale si internationale, atunci se poate vorbi despre o investitie rentabila si despre un castig, cam singurul neimpozitat de stat.
Titlurile de stat au valoare nominala de 1 leu si sunt in forma dematerializata.
Titlurile de stat pot fi cumparate:
- intre 04 - 27 octombrie 2021 de la unitatile Trezoreriei Statului;
- intre 04 - 26 octombrie 2021, pentru mediul urban, si 04 - 25 octombrie 2021, pentru mediul rural, prin Compania Nationala Posta Romana.
Dobanda este anuala, platibila la termenele prevazute in prospectul de emisiune.
Titlurile de stat emise in cadrul Programului Tezaur sunt transferabile si se pot rascumpara in avans.
Cum puteti subscrie
Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri in cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anularii subscrierilor deja efectuate doar in perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.
Sunt eligibile persoanele fizice care au implinit varsta de 18 ani la data efectuarii subscrierii. Veniturile obtinute din investirea in oferta de economisire lansata de Ministerul Finantelor sunt neimpozabile.
Fondurile obtinute de Ministerul Finantelor in calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finantarea deficitului bugetar si refinantarea datoriei publice.
Prospectul de emisiune si orice eventuale modificari ale acestuia sunt publicate pe website-ul Ministerul Finantelor (sectiunea datorie publica) si pe cel al Companiei Nationale Posta Romana.