Vicepresedintele Berkshire Hathaway, Charlie Munger, calca in picioare criptomonedele: sunt o otrava pentru soareci, o boala venerica, o dementa
criptomonedemonede digitalemonede virtuale
Criptomonedele s-au bucurat, in ultimii ani, de o ascensiune fulminanta si probabil ca putini sunt cei ce n-au auzit niciodata, macar in treacat, acest cuvant. Ei bine, putini sunt si cei ce n-au investit, mai ales in Romania, unde apetenta pentru risc pare-se ca se mentine la cote inalte.
Criptomonedele au impartit deja opinia publica in doua tabere, vehemente pro sau contra, dar dincolo de ceea ce credem noi, oamenii de rand, exista oameni care, de zeci de ani, isi construiesc imperii pe pietele financiare ale lumii.
Coincidenta sau nu, foarte multe persoane cu averi ce-i propulseaza printre cei mai bogati de pe Pamant, se declara impotriva monedelor digitale.
Doi dintre ei sunt magnatul american Warren Buffett, un "rechin" pe Wall Street, dar si mana sa dreapta, directorul conglomeratului de afaceri Berkshire Hathaway.
Ambii ajunsi la varste onorabile (Mugler are 98 de ani, iar Buffett 92), si sume ametitoare in conturi, sunt avizati sa exprime opinii despre investitii - domeniul in care si-au scris numele cu litere de aur in paginile cartilor de istorie a banilor.
Ei bine, ambii se declara niste opozanti vehementi ai acestei "demente" cripto, asa cum o numeste Mugler, in timp ce Buffet se refera la Bitcoin ca la o "otrava pentru soareci" (conform unei declaratii din 2018).
De asemenea, potrivit unui interviu exclusiv pentru
CNBC, Mugler mai afirma ca investitiile in cripto sunt doar o iluzie si crede ca monedele virtuale actuale sunt comparabile cu bolile venerice.
"Dezgustator!" - a mai spus Mugler, referitor la criptomonede.
"Ideea ca este acel lucru nou, ca orice copil poate deveni miliardar… Este o nebunie, o dementa…”, a mai afirmat investitorul.
Criptomonedele, o combinatie intre frauda si iluzie, in viziunea magnatului
"Este combinatia cea mai proasta; nu-mi plac nici frauda, nici iluzia”, a mai afirmat acesta.
Expertul in investitii atrage atentia asupra riscului speculativ extrem de pe piata cripto, care este nereglementata, deci, practic, investitorii sunt la mana hazardului.
"Autoritatile de reglementare, autoritatile de reglementare s-au comportat corect, este o nebunie pentru mine. Nimic din aceste lucruri nu ar fi trebuit vreodata sa fie permis", a spus Mugler.
"Desigur, pentru autoritatile de reglementare este greu sa faca fata, sa se ocupe de o activitate noua, noua. Intregul internet a fost nou si deci intreaga afacere este noua. Dar steagurile de pericol se clatinau atat de clar", a mai adaugat el, referindu-se la faptul ca era evident ca era previzibil ceea ce se intampla azi in lumea cripto (falimente neasteptate, prabusiri in valoare).
Foto: pixabay.com