Anul a inceput cu previziuni extrem de optimiste pentru cei care au ales sa isi tina economiile sau sa investeasca in Bitcoin, analistii sustinand ca cea mai importanta criptomoneda de pe piata va ajunge la un pret aproape dublu fata de valoarea actuala pana la mijlocul acestui an. Si specialistii companiei de analiza JP Morgan erau foarte optimisti la sfarsitul anului trecut, spunand ca pretul unui Bitcoin va atinge in 2022 pragul de 150.000 de dolari. Vestea a fost primita cu mare bucurie de cei care detin in portofelul virtual unui mai multi Bitcoin, insa lucrurile par sa se fi complicat deja!
Pretul celei mai importante criptomonede de pe piata a avut mult de suferit in ultima perioada, scazand cu aproape 50% in nici trei luni. In luna noiembrie, Bitcoin ajunsese sa valoreze nu mai putin de 69.000 de dolari. Astazi, in ultima zi a lunii ianuarie, Bitcoin valoreaza putin peste 37.000 de dolari. In aceste conditii, perspectivele de viitor nu arata deloc bine pentru cei care au investit in Bitcoin si au ales sa cumpere la preturi considerabil mai mari. Acestia trebuie sa aleaga in prezent fie optiunea de a vinde in pierdere activele detinute, fie optiunea de a astepta ca pretul Bitcoin sa creasca din nou.
Specialistii din cadrul companiei de analiza JP Morgan au revenit la sfarsitul acestei luni asupra previziunilor facute la finalul anului trecut, recunoscand ca proiectiile anterioare conform carora raportul de volatilitate dintre Bitcoin si aur va scadea la aproximativ 2x mai tarziu in acest an par nerealiste in momentul de fata. Potrivit ultimelor analize a celor de la JP Morgan, valoarea justa pentru Bitcoin, bazata pe un raport de volatilitate dintre criptomoneda si aur de aproximativ 4x, ar fi 1/4 din 150.000 de dolari, adica aproximativ 38.000 de dolari.
Analistii companiei de analiza JP Morgan mai atrag atentia asupra unei probleme cu aceasta ocazie, spunand ca aceasta perioada actuala de volatilitate a cotatiilor nu face nimic altceva in afara de a incomoda si mai mult adoptarea la scara larga a monedelor virtuale de catre entitatile institutionale.
Alti experti financiari sustin insa ca anul 2022 poate aduce multe surprize in aceasta lume a criptomonedelor, surprize care i-ar putea imbogati pe multi curajosi care nu se pierd cu firea in aceste momente in care lucrurile nu par sa mearga in directia cea buna. Potrivit unor specialisti, pe masura ce marile companii tech se vor extinde in metavers si consumatorii vor continua sa cumpere tokenuri nefungibile NFT, domeniul crypto va continua sa creasca indiferent de contextul macroeconomic.
Citeste si: Fondul Monetar International priveste cu teama spre Bitcoin: ce se va intampla, daca monedele traditionale vor fi inlocuite de crypto
Ultimele NOUTATI
Cosul de cumparaturi de Paste a golit buzunarele romanilor! Preturile sunt mai mari cu 40 la suta fata de 2024
Cum a ajuns euro sa ia fata dolarului american si sa devina preferatul investitorilor. Neincrederea din SUA ridica moneda europeana
Romanii au scos banii de la ciorap si au imprumutat statul cu o suma record. Niciodata in zeci de ani nu s-a mai investit atat de mult in titluri de stat!
Piata imobiliara fierbe. Locuintele se vand ca painea calda chiar si la Cluj, unde preturile bat capitala
Firmele se sufoca! Creste numarul societatilor comerciale care de-abia se descurca cu facturile si platile
Partenerii nostri
Cum sa creezi un mediu de lucru eficient si placut pentru angajati
Conditiile primirii de interni. Cine poate avea calitatea de intern?
[Q&A] Accesul in REGES-online pentru angajatori si salariati. Raspunsuri de la specialisti
D101 Grup fiscal: Termen de depunere si aspecte importante
Ce cuprind notele explicative la situatiile financiare anuale
Observator la Alegerile Prezidentiale 2025: acreditare, drepturi si obligatii
Alegeri Prezidentiale 2025: Calendar, Candidati, Sondaje si Model sesizare in ziua votului
Tot ce trebuie sa stii despre pensia de handicap si insotitor: acte si grade de handicap
Te-ar putea interesa si
Cum a ajuns euro sa ia fata dolarului american si sa devina preferatul investitorilor. Neincrederea din SUA ridica moneda europeana
Romanii au scos banii de la ciorap si au imprumutat statul cu o suma record. Niciodata in zeci de ani nu s-a mai investit atat de mult in titluri de stat!