Software special pentru gestionarea traficul de date la nivelul intregii retele a CEC Bank
modernizare cec bankdate cec bankbanci romanesti
Banca romaneasca 100%, CEC Bank tine pasul cu tehnologia si concurenta cu bancile cu actionariat straini care activeaza in Romania, modernizandu-si procesele interne.
Cea mai veche banca romaneasca in activitate,
CEC Bank isi modernizeaza infrastructura interna de date folosind cea mai performanta tehnologie disponibila pe piata: gestionarea software a traficului de date la nivelul intregii retele - Software Defined Wide Area Network.
Retelele interne de date joaca un rol esential in activitatea bancii si in asigurarea serviciilor bancare catre public.
Prin intermediul retelei interne se realizeaza transferul de informatii intre unitati si la nivelul Centralei - pentru operatiuni bancare, credite, etc.
In ultimul an, necesitatile bancii au crescut exponential in contextul lansarii unor proiecte ambitioase de digitalizare: sistem electronic de management al documentelor, magazin virtual pentru accesarea serviciilor bancare, dar si in contextul implementarii unui model de lucru hibrid la nivelul echipelor interne.
In ultimul an, CEC Bank a constatat dublarea numarului de e-mailuri, pana la 8 milioane, la 150.000 de sedinte online pe Teams si la cresterea cu 70% a numarului de documente stocate in reteaua interna. In acest context, banca trebuia sa-si modernizeze rapid infrastructura IT.
In mai putin de cinci luni, sistemul de gestiune software a traficului de date SD-WAN a fost implementat in peste 80% dintre locatiile CEC Bank, cea mai mare retea bancara din Romania, cu peste 1.000 de unitati.
Gratie alocarii dinamice a benzilor de comunicatie a fost posibila cresterea capacitatii retelei de pana la 20 de ori, dar si implementarea unor solutii IT moderne de securitate, cloud si Office 365.
Abordarea SD-WAN a permis modernizarea infrastructurii in timp record si cu costuri reduse, prin configurarea centralizata, de la distanta, a intregii retele, prin software, comparativ cu abordarea traditionala, in care schimbul de date prin reteaua interna era asigurat prin configurarea manuala a echipamentelor si conexiunilor.