Listarea Hidroelectrica la bursa s-a dovedit a fi un succes de proportii, micii investitori persoane fizice investind in medie 35.000 de lei in oferta de listare de actiuni prin care Fondul Proprietatea a vandut actiunile producatorului de energie electrica.
Compania urmeaza sa fie listata la mijlocul saptamanii viitoare la Bursa de Valori Bucuresti, in data de 12 iulie. Hidroelectrica are unitati de producere a energiei electrice prin baraje atat pe firul apei, cum ar fi cele de la Portile de Fier, cat si prin lacuri de acumulare, asa cum este Vidraru.
Oferta initiala a Fondului Proprietatea a fost de 17.3% din actiunile Hidroelectrica, insa cererea foarte mare a dus in cele din urma la lichidarea intregerii detineri, de 19.5%. Astfel, la vanzare au fost 89.7 milioane de actiuni, dintre care 17.9 milione de actiuni revenind investitorilor de retail. In total, investitorii de retail au plasat ordine pentru cumpararea unui numar de 55.8 milioane de actiuni, pentru care au virat 6.25 de miliarde de lei.
Ministrul Sebastian Burduja s-a declarat mai mult decat incantat de ceea ce s-a intamplat, numind listarea Hidroelectrica la Bursa un succes istoric. „Acest succes istoric al listarii Hidroelectrica arata ca a fost o optiune corecta, care a depasit orice asteptari. Sunt liberal si acesta este drumul de urmat si pentru alte companii din portofoliul ministerului pe care il conduc”, a transmis cu aceasta ocazie ministrul Energiei.
Joi, 6 iulie, Bursa de Valori Bucuresti procesa in sistemul sau tranzactii Hidroelectrica in valoare de 1.8 miliarde de lei, sub forma a 51.865 de tranzactii. Lasand la o parte extremele din oferta, s-a ajuns la concluzia ca romanii au investit in medie 35.000 de lei in actiunile H20. Sigur, aceasta medie ia in calcul atat ordinele cu pragul minim de 50 de actiuni, in valoare de 5.200 de lei, cat si ordinele de cateva zeci sau sute de mii de actiuni.
Ultimele NOUTATI
Ne-ar placea ca Romania sa fie reprezentata de Calin Georgescu pe plan international?
Cum sa faci cozonaci pufosi de fiecare data secretul pe care bunica nu ti l-a spus
De ce nu trebuie sa-ti fie frica de un credit de nevoi personale. Ghid pentru incepatori
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si