Revolut a inceput ca un start-up din domeniul financiar-bancar, care a fost infiintat in 2013 la Londra. La nici trei ani de la lansarea serviciului, Revolut reusea deja sa treaca pragul de un milion de utilizatori din intreaga lume. Serviciul Revolut a fost prezentat inca de la inceput drept o alternativa de luat in seama la schimbul valutar interbancar si la transferul de bani din strainatate. Avantajele pe care le ofera Revolut a facut in cele din urma ca numarul de utilizatori ai serviciului sa creasca de la o zi la alta!
Crearea unui cont Revolut este extrem de simpla, intreg procesul de inregistrare durand mai putin de 10 minute. Primul pas pe care il ai de facut este sa intri pe site-ul lor si sa completezi numarul tau de telefon. In scurt timp, vei primi un SMS cu un link prin intermediul caruia vei descarca aplicatia Revolut din Magazinul Play sau din App Store. Din aplicatie, te decizi asupra tipului de cont Revolut pe care doresti sa ti-l deschizi. Contul va trebui incarcat cu o suma minima de 50 de lei, pe care vei putea sa o cheltui imediat dupa deschiderea lui.
Poti opta pentru un card fizic in varianta Standard sau pentru un card virtual. Daca optezi pentru un card fizic, real, vei avea de platit o taxa de 25 de lei pentru emiterea lui, care va fi extrasa din suma pe care tocmai ai depus-o. Cardul va ajunge in cele din urma la tine in doua sau trei saptamani, fiind trimis prin Posta Romana. De asemenea, poti opta si pentru optiunea unui card virtual, pentru care nu vei avea de platit niciun fel de taxa. Cardul virtual poate fi folosit de cei care isi doresc doar sa faca cumparaturi online sau sa faca diverse plati.
Atunci cand te inregistrezi, poti opta, de asemenea, pentru un cont Premium. In acest caz, vei primi un card MasterCard, livrarea acestuia facandu-se gratuit prin DHL. Insa, trebuie remarcat faptul ca acest cont premium costa 7 lire pe luna, ceea ce inseamna aproximativ 38 de lei. Totodata, Revolut a introdus de curand si optiunea unui cont Metal. In acest caz, taxa lunara va fi de 13 lire pe luna, ceea ce inseamna echivalentul a aproximativ 70 de lei.
Una dintre cele mai importante diferente intre aceste conturi este reprezentata de comisionul pe care utilizatorii il platesc atunci cand fac o extragere in numerar de la ATM. In cazul contului standard, gratuit, poate fi extras in numerar, fara niciun comision, echivalentul a 200 de lire (GBP). Aceasta limita maxima creste pana la 400 GBP in cazul unui cont Premium, respectiv pana la 600 GBP in cazul unui cont Metal. In cazul sumelor care depasesc aceste valori, comisionul va fi de 2%.
Cardul Metal iti mai ofera, de asemenea, si alte avantaje importante. Spre exemplu, acest tip de card iti ofera cashback de pana la 0.1% la platile efectuate in Europa si de 1% la cele realizate in afara Batranului Continent. De asemenea, iti ofera acces la serviciul de concierge 24/7 la hotelurile din strainatate si din tara.
Totodata, poti avea acces la achizitia a 5 criptomonede atat in cazul unui card Metal, cat si in cazul unui card Premium. De asemenea, ambele carduri iti ofera asigurare medicala in cazul in care pleci din tara si asigurare pentru inatarzierea bagajelor.
Primul mare avantaj al acestui card este acela al transferurilor fara taxe si comisioane. Atunci cand iti faci cardul, il vei face, cel mai probabil, in lei (RON). Apoi, poti face transferuri intre cardul tau curent si contul cardului de debit Revolut fara a plati niciun fel de taxe si comisioane. De asemenea, toti cei care vor dori sa iti transfere bani in contul tau Revolut, nu vor fi nevoiti sa plateasca niciun fel de taxa suplimentara. In comparatie, bancile clasice percep o taxa pentru transferurile interbancare, in medie de 4 lei. De asemenea, este perceput si un comision de 1.5 - 2% din suma tranzactionata.
Al doilea mare avantaj al cardurilor Revolut este reprezentat de cursul valutar de schimb extrem de bun pe care il ofera. Tocmai din acest motiv, cardul Revolut este folosit de marea majoritate a celor care calatoresc mult. Fie ca vorbim despre extrageri de la ATM-uri din strainatate, fie ca vorbim despre plati facute online in euro sau alte monede, cursul valutar oferit de Revolut va fi mult mai bun decat cel oferit de bancile clasice. De cele mai multe ori, sumele in lei retrase de pe un card Revolut sunt mai mici cu aproximativ 2.5 - 3.5% decat cele retrase de pe un card clasic.
Spre exemplu, serviciul Revolut are astazi un curs valutar de 4.69 lei pentru 1 euro. In acelasi timp, la Raiffeisen Bank, 1 euro valoreaza 4.81 lei. De asemenea, Banca Transilvania cere 4.79 lei pentru 1 euro. In acelasi timp, BCR schimba 1 euro pentru nu mai putin de 4.82 lei.
Pentru schimburile valutare la Revolut in valoare de maximum 20.000 de lei pe luna, utilizatorii nu vor plati niciun fel de comision. Insa, daca se va depasi aceasta limita, utilizatorii vor achita un comision de 0.5% din suma cu care s-a depasit limita impusa.
Conform datelor inregistrate de Revolut, serviciul avea la sfarsitul anului trecut peste 115.000 de utilizatori in tara noastra. Cifra a depasit si asteptarile celor de la Revolut, tara noastra fiind in Top 10 in Europa din punct de vedere al numarului de utilzatori. De asemenea, tendinta de crestere a acestui numar este accentuata. Revolut a anuntat la finele anului trecut si ca romanii au inregistrat un volum total de tranzactii de peste 275 de milioane de euro in total.
Popularitatea de care se bucura serviciul in tara noastra i-a facut pe cei de la Revolut sa lanseze si o versiune in limba romana a aplicatiei. De asemenea, Revolut ofera si suport tot in limba romana, cei care au diverse probleme putand sa ii contacteze pe acestia in limba materna.
Citeste si: Guvernul a aprobat proiectul de buget pe 2019. Mai multi bani pentru sanatate, educatie si investitii
Ultimele NOUTATI
Situatia se repeta! Romania a avut cea mai ridicata rata din UE si in luna octombrie
Se scumpesc din nou ratele la banci, pentru creditele luate inainte de anul 2019
Partenerii nostri
Legea nr. 283/2024: stabilirea salariilor minime adecvate si noile OBLIGATII ale angajatorilor
Te-ar putea interesa si