Profit operational de peste 16 milioane lei, in 2013, pentru Agricover Credit IFN
agricovercreditprofit operationalimprumuturiagricultura
Agricover Credit IFN a inregistrat, anul trecut, un profit operational de peste 16 milioane de lei, in crestere cu 30% fata de anul 2012. Castigurile se datoreaza unui model de business care presupune cunoasterea profunda a problemelor cu care se confrunta fermierii, a anuntat divizia companiei Agricover.
Creditele acordate, in 2013, au avut o valoare de 642 milioane de lei, cu 55% mai mult decat in 2012, in timp ce numarul clientilor a ajuns la 1.300.
„Suntem multumiti de rezultatele inregistrate anul trecut si ne asteptam sa mentinem ritmul de crestere in 2014 si sa ne impunem ca lideri in finantarea agriculturii. Am adaugat clienti noi portofoliului Agricover Credit IFN pentru ca stim foarte bine situatia si asteptarile fermierilor si am dezvoltat solutii de creditare inovatoare, unele dintre ele unice pe piata. Astfel, clientii nostri primesc finantarea dorita intr-un timp record, lucru care le permite sa isi dezvolte afacerile, aceasta fiind si prioritatea noastra”, a declarat Robert Rekkers, directorul general al Agricover Credit IFN.
Grupul Agricover a atras, in 2013, 15 milioane de euro prin acordul semnat cu Black Sea Trade and Development Bank, din care 7,5 milioane de euro au revenit Agricover Credit IFN, precum si 123 milioane lei de la bancile locale.
La acestea se adauga sumele obtinute in 2012, respectiv linii de finantare de la IFC, divizia de investitii a Bancii Mondiale, in valoare de 12,5 milioane de euro, fondul de investitii german EFSE - 8 milioane de euro si de la banci
locale – aprox. 147 milioane lei.
Agricover Credit IFN Agricover Credit IFN a lansat, in octombrie 2013, la Slobozia, prima filiala regionala, decizie care a avut ca rezultat imediat cresterea numarului de clienti si eficientizarea serviciilor oferite.
„Agricultura romaneasca devine tot mai performanta, insa ramane subfinantata si aici intervine Agricover Credit IFN, care ii ajuta pe fermieri sa creasca. Le oferim credite pentru recolta, inputuri, utilaje, achizitii de terenuri si extinderea fermei, fie ca este vorba despre afaceri in domeniul vegetal sau in zootehnie”, a mai precizat Robert Rekkers.