Profit net de aproape 1,62 miliarde de lei pentru Banca Transilvania
profit banca transilvaniarezultate banca transilvaniaprofit grupul btdividende banca transilvania 2019
In 2019, profitul net consolidat al Grupului Financiar Banca Transilvania a fost de 1,848 miliarde de lei, mai mare cu 46,59%, din care cel al bancii, de aproape 1,621 miliarde de lei, in crestere cu aproape 33%, fata de 2018.
Profitul operational al Bancii Transilvania a crescut la aproape 2,132 miliarde de lei datorita eficientizarii si consolidarii businessului.
Citeste si:
Un regat pentru o masca sau capitalismul romanesc - cu masca, fara masca
Activele Grupului Financiar Banca Transilvania au ajuns, la finalul anului trecut, la 91,7 miliarde de lei, iar creditele au crescut pana la 40,35 de miliarde.
Depozitele clientilor au ajuns la 77,04 miliarde de lei, din care 51,67 miliarde sunt depozite ale clientilor persoane fizice, iar 25,37 miliarde de lei depozitele persoanelor juridice.
Consiliul de Administratie BT a decis in sedinta din 26 februarie 2020 sa propuna actionarilor distribuirea ca dividend in numerar a circa 60% din profitul anului 2019 disponibil a fi repartizat.
Taxa anuala pe active a fost de 103,6 milioane lei. Eficienta operationala, masurata prin raportul cost/venit, se pastreaza la nivel confortabil la Banca Transilvania si este de 47,1%.
Banca Transilvania a inregistrat rezultate pozitive in 2019, fiind inca un an in care a avut o contributie puternica in economie prin cele 223.000 de imprumuturi acordate companiilor si persoanelor fizice.
Companiile au fost finantate cu peste 10,5 miliarde de lei, banca sustinand dezvoltarea acestora, cresterea economica si crearea de locuri de munca in domenii precum productie, comert, IT, medical, agricultura si constructii.
De asemenea, anul trecut, peste 9.600 de romani si-au cumparat
locuinte cu ajutorul Bancii Transilvania
.
Numarul clientilor activi a crescut cu 15%, ajungand la aproximativ 3,3 milioane, iar numarul celor care primesc veniturile la BT a crescut cu 64%, la 1,8 milioane, inclusiv datorita fuziunii bancii cu Bancpost.
Rezultatele pe 2019 reflecta capitalizarea robusta a Bancii Transilvania, ajungand la un capital propriu de 8,5 miliarde de lei, pana la +15% fata de 2018.
Banca Transilvania are 64,66% capital romanesc, peste 31.000 de investitori directi si 7 milioane de investitori indirecti, daca luam in considerare ca BT este sursa preferata de plasament pentru fondurile de pensii.
"Pentru BT, 2019 a fost un an bun, am crescut sustenabil, iar rezultatele demonstreaza situatia noastra financiara solida. Ca lider de piata avem responsabilitati pe masura fata de Romania si stim ca rolul nostru este esential pentru finantarea economiei si ambitiilor romanilor.
Incercam sa facem mai mult decat banking, sa inspiram si sa motivam oamenii, atenti la preocuparile acestora, fie ca este vorba de colegi, clienti sau parteneri ai bancii. In 2020, continuam investitiile in tehnologie si inovatie pentru perfectionarea serviciilor noastre pentru clienti.
Continuam sa crestem rolul nostru in economie, urmarim provocarile pietei, dar si eventualele oportunitati", a declarat Horia Ciorcila, presedintele Consiliului de administratie al Bancii Transilvania.