Primesti bani de la Revolut, trebuie sa dai si la stat. ANAF-ul vede tot ce misca prin conturi, Revolut deja e banca
bani revolutrevolut
Orice sursa de bani, in conditiile legii, trebuie declarata statului si, in conformitate cu prevederile fiscale in vigoare, trebuie platite impozite, taxe si/sau contributii la sanatate si pensii, dupa caz. Pana aici, toate bune si frumoase, doar ca foarte putini dintre noi isi imagineaza ce inseamna, de fapt, "politica" de mai sus.
De exemplu, stiai ca in aceasta situatie sunt si acele cateva sute de lei, oferite de Revolut pentru situatiile in care inviti un prieten pe platforma? Daca esti client Revolut, cu siguranta ai vazut notificarea conform caruia vei primi 200 de lei, daca inviti un prieten sa foloseasca platforma. In cazul in care inviti mai mult de trei prieteni, deci se strang minimum 600 de lei, conform legislatiei fiscale trebuie sa depui Declaratia Unica si, desigur, sa platesti impozit pe venit.
De retinut: sub acest plafon, scapi de obligatiile fiscale, in baza prevederilor Art.108, conform caruia nu sunt impozabile "premii sub valoarea sumei neimpozabile stabilite in suma de 600 lei, inclusiv, realizate de contribuabil pentru fiecare premiu".
Atentie, acestea
"sunt venituri realizate de contribuabilii care nu sunt inregistrati fiscal potrivit legislatiei in materie si care desfasoara activitati de productie, comert, prestari de servicii, profesii liberale, din drepturi de proprietate intelectuala, precum si venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, fara a avea caracter de continuitate si pentru care nu sunt aplicabile prevederile cap. II Venituri din activitati independente si cap. VII Venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura din titlul IV al Codului fiscal", conform unor explicatii ale
Hotnews.ro.
Tot Revolut le mai propune utilizatorilor o alta metoda de a face rost de bani. Trebuie sa vizioneze anumite videoclipuri si sa raspunda la intrebari. Pentru aceasta actiune, utilizatorii sunt recompensati cu o criptomoneda DOT, a carei valoare este 57 de lei. Ei bine, si in acest caz se aplica tot plafonul de 600 de lei pana la care veniturile nu sunt impozabile.
Despre rularea banilor prin Revolut in ideea ca
"ANAF-ul nu are cum sa-si dea seama", a vorbit, de curand, insusi seful institutiei, Lucian Heius. Nici vorba de asa ceva, spune oficialul, care atrage atentia asupra faptului ca, acum Revolut este o banca in adevaratul sens al cuvantului si ca nu pot fi ascunse rulaje financiare prin intermediul sau. Totul poate fi verificat, iar
ANAF poate face acest lucru si stie ce se intampla.
Vezi si: Marea reforma a Fiscului. ANAF vrea sa renunte la controalele in teren. Verificarile, facute din birou
Foto: pixabay