Piata AeRO SMT a Bursei de Valori Bucuresti ia caimacul
listare agroserv mariutalaptaria cu caimaclistare vifranavinuri bio
In continuare, companiile de stat viabile se lasa asteptate la
Bursa de Valori Bucuresti. Pana atunci, tot mai multi antreprenori au prins gustul finantarii obtinute nu de la banci, ci prin bursa.
De maine, la Bursa de Valori Bucuresti intra la tranzactionare pe piata AeRO, segmentul de actiuni al Sistemului Multilateral de Tranzactionare (SMT) al BVB, actiunile producatorului de lactate Agroserv Mariuta sub simbolul bursier MILK.
Compania este recunoscuta pentru brandul Laptaria cu Caimac.
De asemenea, de vinerea trecuta, au intrat la tranzactionare, tot pe SMT al BVB actiunile producatorului de vinuri organice Vifrana, sub simbolul bursier BIOW.
Agroserv Mariuta a fost infiintata in 1994 si, pana in 2018, a avut exclusiv activitati agricole, cultura mare de grau, orz, rapita, porumb, lucerna si altele, pe o suprafata de 3.000 de hectare, si ferma de vaci de lapte, cu peste 2.500 de animale.
In 2018, compania a pus in functiune o fabrica de lactate, ce a presupus o investitie de peste 5 milioane de euro, si a lansat brandul Laptaria cu Caimac, sub care produce si comercializeaza lapte integral ambalat la sticla, branzeturi maturate, smantana, iaurt, sana.
In aprilie 2021, compania a derulat un plasament privat prin care a vandut 431.020 actiuni la un pret unitar de 45 lei.
Valoarea capitalizarii anticipate rezultata in urma derularii plasamentului privat aferent majorarii de capital este de 77.895.900 lei, valoare rezultata din inmultirea numarului total de actiuni al companiei si pretul din plasamentul privat.
BT Capital Partners este Consultantul Autorizat care a intermediat realizarea plasamentului privat si listarea actiunilor Agroserv Mariuta la bursa.
Agroserv Mariuta a facut primul pas pe piata de capital in noiembrie 2020, cand a derulat un plasament privat prin care a vandut obligatiuni de 3 milioane de euro, tranzactionate din decembrie 2020, pe SMT, sub simbolul MILK25E.
La randul ei, Vifrana a fost infiintata in 1998 si s-a reorientat spre cultivarea vitei de vie si productiei de vinuri incepand cu 2006, cand au fost puse bazele plantatiei de vita de vie ecologica.
In prezent compania produce vinuri organice si administreaza crama Vifrana care proceseaza intreaga cantitate struguri provenita din cultura proprie de vita de vie (129,19 hectare) din zona Adamclisi, Dobrogea.
La finalul anului trecut, compania a derulat un plasament privat prin care a vandut 21.220.322 actiuni la un pret unitar de 0,45 lei.