O banca din Romania acorda credite fermierilor preocupati de agricultura sustenabila
credite biocredite fermieri bio
Nu doar laptele, painea sau tabletele de ciocolata pot fi bio, ci si imprumuturile bancare. Este vorba despre Creditul BIO, dedicat fermierilor care lucreaza suprafete certificate sau aflate in curs de conversie ecologica.
Certificarea care atesta cultivarea de suprafete
ecologice sau aflate in curs de conversie ecologica este singurul document solicitat pentru a beneficia de facilitatile oferite de acest tip de finantare.
Raiffeisen Bank a lansat Creditul BIO, cu o dobanda redusa fata de cea standard, cu sume mai mari acordate pe hectar si o perioada de rambursare extinsa.
Potrivit bancii, agricultura ecologica este intr-o ascensiune rapida, ca rezultat direct al cresterii interesului consumatorilor fata de produsele bio.
In acelasi timp, cererea globala de produse organice continua sa creasca ceea ce demonstreaza ca va urma o perioada in care tot mai multe produse provenite din agricultura ecologica vor cuceri rafturile magazinelor.
“Este primul produs de creditare IMM Raiffeisen Bank menit sa incurajeze, sa sustina si sa creasca agricultura sustenabila pe toti cei 3 piloni: profitabilitate economica, respectarea mediului inconjurator si responsabilitate sociala.
Ne-am dorit mult sa avem un astfel de produs de finantare pentru fermierii care fac agricultura ecologica si sa-i sustinem pe acest drum”, a declarat Raluca Nicolescu, director executiv IMM, Raiffeisen Bank.
La sfarsitul primului semestru din 2021, soldul creditelor nete acordate IMM-urilor de Raiffeisen Bank a crescut cu 21% fata de trimestrul al doilea al anului trecut.
Banca ofera solutii de finantare, atat din surse proprii, cat si prin utilizarea programelor dedicate de garantare, cum este IMM Invest, dar si extensii ale programelor Fondului European de Investitii (FEI).