Nuclearelectrica are depozite de peste jumatate de miliard de lei la cea mai veche banca romaneasca
depozite cec nuclearelectricabanci romanestiactiuni snn
Marile companii autohtone isi aleg ca parteneri banci romanesti intrucat acestea le ofera conditii avantajoase de depozitare a surprusului de numerar. Unul dintre exemple este cel al Nuclearelectrica, aceasta alegand sa-si tina banii la CEC Bank, cea mai veche banca romaneasca.
Unul dintre avantajele de care se bucura marile companii in relatia cu o banca este ca poate sa negocieze dobanzile.
Nuclearelectrica a anuntat ca a constituit la CEC Bank, un depozit de 100.730.000 lei, cu rata dobanzii negociata, cu data de maturitate pe 22 iunie 2022.
Rata procentuala a dobanzii care se aplica depozitului mai sus mentionat este de 3,87% pe an.
La data de 17 februarie 2022, Nuclearelectrica avea constituite depozite la CEC Bank, in valoarea cumulata de 543.740.000 lei.
Peste 5% din valoarea activelor SNN
Suma depaseste 5% din valoarea activelor nete ale Nuclearelectrica si 10% din cifra de afaceri neta aferenta ultimei situatii financiare anuale.
Nuclearelectrica, listata la BVB, cu simbolul SNN, este singurul producator de energie electrica prin procedee nucleare din Romania, precum si de combustibil nuclear de tip CANDU 6.
SNN este o societate nationala infiintata in 1998 avand in prezent urmatoarea structura a actionariatului: statul roman reprezentat prin Ministerul Energiei detine 82,4981% din actiuni, iar alti actionari persoane fizice si juridice 17,5019%.
SNN este listata la Bursa de Valori Bucuresti din anul 2013.
In ultimele 52 de saptamani, actiunile SNN au fost tranzactionate la preturi cuprinse intre 22 de lei si 48,75 lei.
Compania detine doua sucursale: sucursala Centrala Nuclearoelectrica Cernavoda care opereaza Unitatile 1 si 2 si care produce energie electrica si energie termica si sucursala Fabrica de Combustibil Nuclear Pitesti, producator calificat de combustibil nuclear de tip CANDU 6, care acopera in intregime necesitatile de operare ale Unitatilor 1 si 2 ale CNE Cernavoda.
Unitatile 1 si 2 sunt untitati de tip CANDU (CANada Deuterium Uranium) avand o capacitate instalata de circa 700 MWe fiecare si utilizeaza uraniu natural drept combustibil si apa grea ca moderator si agent de racire.