Noutati pentru clientii Bancii Transilvania: ce se intampla cu banii
bvbbursa de valori bucurestibanca transilvania
Apar noi informatii despre mutarile pe care le face Banca Transilvania pe piata. Una dintre cele mai mari si puternice banci prezente in Romania vine cu noutati pentru clientii sai, dar si cu previziuni pentru romanii care asteapta cu ingrijorare evolutia economica a tarii noastre, in contextul crizelor multiple (politica, sociala, energetica si sanitara).
Pentru inceput, una dintre informatiile foarte importante care are legatura cu BT este faptul ca, marti, la Bursa de Valori Bucuresti, a avut loc o tranzactie de tip deal cu actiuni
Banca Transilvania in valoare de 25 milioane lei.
Conform unei analize
Profit.ro, transferul a implicat 10,00 milioane actiuni ale Bancii Transilvania (TLV). Conform sursei citate, pretul a fost de 2,53 lei/actiune, schimbul a fost de 25,30 milioane lei. In piata reglementata, titlurile institutiei de credit s-au corectat cu 0,39%, pana la pretul de 2,5400 lei/actiune, pe tranzactii de 7,87 milioane lei.
"Cealalta actiune bancara lichida de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), s-a corectat cu 0,11%, pana la pretul de 18,18 lei/actiune, pe volume echivalente cu 2,46 milioane lei", mai explica sursa citata.
>>> Tot mai multi romani au probleme in a-si plati creditele contractate in monede straine
Banca Transilvania vine cu previziuni economice impresionante
A doua informatie legata de BT vine de la unul dintre cei mai reputati economisti ai bancii. Acesta ne aduce previziuni economice cel putin uimitoare pentru Romania. Se pare ca economia noastra nationala se va dezvolta atat de mult, incat vom ajunge "sa vorbim" de la egal la egal cu marile puteri economice ale Europei.
Conform lui Andrei Radulescu, director Macroeconomie Banca Transilvania, PIB-ul pe locuitor din Romania ar putea ajunge la acelasi nivel cu media UE in anul 2030.
“PIB-ul pe locuitor la paritatea puterii de cumparare din Romania. ca procent din media Uniunii Europene. ar putea creste de la aproximativ 72% in 2020 la 90%-100% din media UE in 2030”, a explicat oficialul Bancii Transilvania.
"Economia Romaniei prezinta potential ridicat de crestere, dezvoltare si convergenta economica europeana in deceniul post-pandemie. Structura echilibrata a contributiei factorilor de productie la dinamica PIB potential, perspectiva implementarii Next Generation si cadrului financiar multianual 2021-2027 si pozitia geo-strategica se numara printre factorii care sustin premisele positive pentru acest deceniu", se arata in analiza reprezentantului Bancii Transilvania.
Citeste si: Credeati ca bancile o duc bine? Nici IFN nu merg deloc rau. Au acordat credite record