Mastercard si partenerii sai lanseaza Apple Pay in Romania
apple pay romaniamastercard apple paybanci apple pay
De astazi, datorita Mastercard si partenerilor sai - Banca Transilvania, Edenred, Monese, Revolut si UniCredit Bank - consumatorii romani vor putea beneficia de posibilitatea de a plati prin serviciul Apple Pay, care va ajuta la simplificarea si securizarea platilor mobile. De asemenea, in curand si clientii BCR, OTP Bank, Raiffeisen Bank si Sodexo vor putea beneficia de acest serviciu. Astfel, prin intermediul Apple Pay, consumatorii vor putea efectua achizitii rapide si convenabile atat in magazine fizice, cat si prin aplicatii sau online.
Apple Pay va fi disponibil pentru detinatorii de carduri Mastercard din Romania, Bulgaria, Croatia, Cipru, Estonia, Grecia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Portugalia, Slovacia si Slovenia.
Cei peste 5 milioane de utilizatori Revolut din Europa pot acum sa faca rapid, usor si convenabil cumparaturi in magazine, in aplicatii sau online cu ajutorul Apple Pay, utilizand dispozitive precum iPhone, Apple Watch, iPad si Mac.
“La Revolut, scopul nostru suprem este sa le oferim utilizatorilor un instrument util in gestionarea fiecarui aspect ce priveste viata lor financiara, iar posibilitatea de a efectua plati rapid, convenabil si in siguranta este esentiala in acest sens. Utilizatorii Revolut au solicitat mult timp lansarea Apple Pay, asa ca suntem incantati sa aducem acest serviciu si in Romania. Acesta este un nou si important pas inainte in a le oferi mai multor clienti posibilitatea de a-si gestiona banii exact cum isi doresc”, a declarat Arthur Johanet, Product Owner for Card Payments Revolut.
Serviciul Mastercard Digital Enablement (MDES) foloseste cele mai avansate tehnologii de plata
In vederea protectiei datelor de pe card, serviciul Mastercard Digital Enablement (MDES) foloseste cele mai avansate tehnologii de plata - EMV, tokenizare si criptografie.
Aspectele privind confidentialitatea si siguranta datelor cu caracter personal stau la baza misiunii Apple Pay, astfel ca, la folosirea cardului de credit sau de debit Mastercard prin Apple Pay, informatiile nu sunt salvate pe dispozitiv sau pe serverul
Apple.
In schimb, este alocat un numar unic de cont ce este criptat si salvat in setarile de securitate ale dispozitivului, fiecare tranzactie fiind apoi autorizata cu un cod de securitate dinamic.
"Apple Pay le ofera utilizatorilor Revolut o modalitate usoara, sigura si privata de a plati in magazine, in aplicatii si online cu ajutorul dispozitivelor Apple. Platile efectuate cu Apple Pay sunt mai rapide decat platile traditionale cu ajutorul cardurilor de debit sau de credit, precum si fata de alte metode de plata. Acestea pot fi efectuate contactless prin intermediul unui iPhone, al unui Apple Watch sau utilizand Safari pe un MacBook Pro sau MacBook Air ce beneficiaza de Touch ID, fiind astfel eliminata necesitatea utilizarii unui portofel", transmit companiile implicate in proiect.
"Sunt extrem de incantat ca, astazi, impreuna cu Apple si partenerii nostri din sectorul financiar - bancar, putem oferi detinatorilor de carduri Mastercard plati prin Apple Pay. Europa conduce in ceea ce priveste evolutia serviciilor contactless, avand in vedere ca mai mult de una din doua tranzactii este contactless.
Aceasta modalitate de plata ofera rapiditate si flexibilitate, si demonstreaza, in acelasi timp, entuziasmul consumatorilor europeni fata de noile tehnologii, precum Apple Pay, dar si al romanilor, dat fiind ca doua din 3 tranzactii realizate sunt contactless.
La fel de importanta este siguranta deplina a tranzactiilor, asigurata in totalitate prin intermediul tehnologiei de tokenizare Mastercard, ce ofera posibilitatea de a conecta in siguranta un dispozitiv mobil la cardul Mastercard", a declarat Cosmin Vladimirescu, Country Manager, Mastercard Romania.
Apple Pay este usor de instalat, iar prin utilizarea sa consumatorii vor avea, in continuare, aceleasi avantaje oferite pe cardurile de debit sau credit Mastercard.
Cu iPhone si Apple Watch, consumatorii pot plati cu Apple Pay in magazine, la restaurante, pentru servicii de taxi, la automate de plata si in multe alte locatii.
Pentru cumparaturile online cu Apple Pay, prin aplicatii pe mobil sau pe site-uri, nu este necesara completarea formularelor de cont sau introducerea in mod repetat a informatiilor de tranzactii si facturare. Pentru mai multe informații despre Apple Pay, vizitați:
https://www.apple.com/uk/apple-pay/
Orice achizitie cu Apple Pay este validata prin functia Touch ID, Face ID sau cu parola dispozitivului.
ING se alatura proiectului
Si clientii ING Banck vor beneficia incepand de astazi de beneficiile Apple Pay.
"Clientii ING se pot bucura de astazi de sistemul de plati Apple Pay, configurand portofelul digital pe iPhone (modelele compatibile, de la iPhone 6), Apple Watch, iPad si Mac. Apple Pay s-a numarat printre cele mai asteptate si comentate servicii de catre clientii ING in cursul anului trecut, pe o piata care inca se intreaba daca Romania este pregatita pentru revolutia platilor mobile", transmit reprezentantii ING.
"Noile tehnologii sunt adoptate de romani intr-un ritm accelerat: rata de crestere a platilor la POS din ultimii doi ani a ajuns la 58%. La ING Bank Romania, 89% din totalul tranzactiilor la POS din decembrie au fost de tipul tap&pay.
ING Pay, serviciul de plata cu telefonul lansat anul trecut, a raportat cea mai rapida rata de adoptie si cel mai inalt grad de utilizare din intreg Grupul ING. De la lansarea sa din iulie 2018, utilizatorii ING Pay au efectuat peste 4 milioane de tranzactii, ce acopera mai mult de 4% din ponderea platilor realizate la POS cu un card de debit ING. ING Pay a dovedit ca romanii sunt nu doar deschisi catre optiunea de plata cu telefonul, dar sunt si foarte pregatiti sa o adopte", adauga acestia.