Legea care te scapa de datoriile la banca. Daca rata lunara ti-a crescut cu mai mult de 50%, te incadrezi
legea darii in platarestructurare creditdatorii la bancadarea in platacsalb
Legea darii in plata se adreseaza romanilor care au datorii la banci, care nu-si mai pot plati creditele, dar si celor carora ratele lunare le-au fost majorate semnificativ fata de momentul initial al semnarii contractului.
Daca situatia ta financiara nu e tocmai favorabila, nu mai faci fata platii ratelor catre banca sau daca aceste rate catre banca au crescut mult (cu peste 50% fata de momentul semnarii contractului), ar trebui sa acorzi o atentie deosebita prevederilor Legii darii in plata. Aici ar putea fi salvarea ta.
Cum te ajuta Legea darii in plata sa scapi de problemele cu bancile
"Legea darii in plata ii ajuta astazi nu numai pe cei care sunt intr-o situatie critica, care, nemaiputand sa-si plateasca ratele la banca, apeleaza la acest mecanism in sensul de a renunta la imobilul achizitionat si, cu ocazia asta, sa se stinga orice datorie pe care o au la banca.
Vreau sa stiti ca legea Darii in Plata va ofera si posibilitatea de a va reechilibra contractul. Prevede foarte clar ca atunci cand ti-a crescut rata cu mai mult de 50%, va rog retineti! – daca v-a crescut rata cu mai mult de 50% fata de momentul initial al semnarii contractului, faceti o notificare catre banca, de reechilibrare a contractului, iar banca este obligata sa va elimine toata acea supraindatorare.
Niciodata sa nu platiti mai mult de 50% fata de momentul initial al semnarii contractului. Este o parghie pe care o aveti, un mecanism care va apara de cresterea ratelor la banca. Daca v-a crescut cu mai mult de 50%, notificare de reechilibrare si banca este obligata s-o faca”, a tinut sa precizeze senatorul Daniel Zamfir, conform
DCNews.
Daca nu mai faci fata ratelor bancare, restructurarea creditului ar putea fi o alta solutie
Conform Centrului de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar (CSALB),
restructurarea creditelor a fost principala rezolvare gasita de consumatori si banci in urma negocierilor desfasurate in acest an in cadrul institutiei care ii ajuta gratuit pe debitori sa negocieze cu bancile si sa obtina solutii care sa-i scoata din impas.
"De la inceputul anului peste 2.640 de consumatori au solicitat o negociere cu bancile si IFN-urile in cadrul CSALB. Principalele probleme pe care le-au semnalat au fost legate de dificultatile intampinate in plata ratelor.
Majoritatea dintre cele 680 de negocieri purtate de la inceputul anului au avut drept rezolvare restructurarea si reesalonarea creditelor, diminuarea soldului, reducerea dobanzilor si stergerea datoriilor generate de intarzierile la plata. Solutiile negociate prin intermediul conciliatorilor CSALB au avut ca principal obiectiv reducerea ratelor lunare si ajustarea contractelor de credit la situatiile financiare din prezent ale consumatorilor. CSALB are cel mai mare numar de cereri si de dosare de negociere inregistrate intr-un an, de la inceputul activitatii (2016)", transmite CSALB.
Foto: manager.ro