La 155 de ani de la infiintare, cea mai veche banca romaneasca ofera dobanda de pana la 4% la depozitele la termen
istorie cec bankdobanzi cec bankaniversare cec bankcadou parinti cec
Cu ocazia aniversarii a 155 de ani de la infiintarea CEC Bank, clientii bancii pot constitui depozite la termen, in lei, cu maturitate de 6, 12 sau 24 luni cu dobanzi de pana la 4% pe an si zero comision de administrare a contului curent, pe intreaga perioada de constituire a depozitului.
Promotia este valabila pentru clientii persoane fizice care isi deschid, in perioada 18 decembrie 2019 - 31 martie 2020, depozite in lei pe termene de 6, 12 sau 24 luni.
Clientii care deschid un depozit prin Internet si Mobile Banking sau prin telefon (Tele CEC) beneficiaza de un bonus de dobanda de 0,10%. Banca nu percepe comision pentru retragerea banilor de la ghiseele bancii, la expirarea termenului depozitului.
CEC Bank este banca romaneasca avand cea mai lunga traditie. Fondata in 1864, CEC Bank are peste doua milioane de clienti, cea mai extinsa retea nationala, cu peste 1.000 de sucursale si unitati teritoriale si active de 29,3 miliarde de lei, la sfarsitul anului 2018.
Statul roman, prin Ministerul Finantelor Publice, este unicul actionar al CEC Bank, iar, in noiembrie 2019, in urma acordului Comisiei Europene, capitalul bancii a fost majorat cu 940 milioane lei.
Parintii copiilor nascuti pe 24 noiembrie 2019 primesc 155 de euro
De asemenea, CEC Bank are o supriza pentru cei care au devenit parinti pe 24 noiembrie 2019. Parintele cu domiciliul sau resedinta in Romania, poate merge, pana la 31 decembrie 2019, in orice unitate CEC Bank cu certificatul de nastere al copilului si cu documentul propriu de identitate, pentru a primi echivalentul in lei al premiului de 155 de euro brut, pentru fiecare copil, pe un card de debit Visa emis de CEC Bank. Cine nu are un astfel de card, va primi unul din partea bancii.
Banii vor fi transferati pe card in lei, iar impozitul de 10% aplicat diferentei dintre valoarea in lei calculata la cursul BNR din ziua efectuarii transferului in contul de card si suma neimpozabila de 600 lei va fi retinut si platit de banca. CEC Bank va suporta si cheltuielile legate de emiterea cardului si de comisionul de administrare pentru prima luna.
Banca a organziat mai multe astfel de campanii, totul plecand de la dorinta de a sarbatori Ziua Mondiala a Economiei. Astfel, pe 31 octombrie 1937, banca a inaugurat traditia libretului cadou pentru nou nascuti.
La acea vreme, Casa Nationala de Economii si Cecuri Postale (una dintre fostele denumiri ale actualei CEC Bank) le daruia copiilor din Bucuresti si Cluj, nascuti in acea zi, cate un libret de economie cu o depunere de 100 de lei.
In 1938, Consiliul Superior al Economiei decidea sa extinda, tot de Ziua Mondiala a Economiei, aceasta formula de promovare a economisirii pentru toti nascutii pe 31 octombrie, din cele 10 capitale de tinuturi.
Astfel, au fost distribuite 77 de librete cadou pentru nou-nascuti, majoritatea libretelor ajungand in familii de muncitori.
La 31 octombrie 1939, libretul cadou a fost disponibil pentru toti nou-nascutii, iar, in 1964, cand banca a sarbatorit 100 de ani de existenta, a oferit librete cadou.