Inspectorii antifrauda au dat sanctiuni de peste 7,6 milioane de euro in cadrul operatiunii Integrum
controale antifraudaamenzi antifraudaoperatiunea integrumcontroale anafsanctiuni anaf
Intre 17 si 24 martie, in cadrul operatiunii Integrum, inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala (DGAF) din cadrul ANAF au verificat 175 de firme.
Inspectorii au identificat atat abateri minore, pentru care au aplicat cinci avertismente, si alte contraventii, care nu intra sub incidenta Legii prevenirii.
Citeste si:
Rasturnare de situatie pe piata bancara: Ce se intampla cu creditele romanilor
Pentru sanctionarea acestora, inspectorii au dispus 313 de sanctiuni cu amenda contraventionala, in cuantum total de 4,52 milioane de lei, si confiscari de numerar, venituri si marfuri fara acte justificative, in valoare totala de 23,46 milioane de lei.
De la inceputul operatiunii
Integrum, inspectorii antifrauda fiscala au dispus sanctiuni contraventionale (amenzi contraventionale si confiscari de numerar, venituri si marfuri fara acte legale de provenienta) in valoare totala de 36,12 milioane de lei.
Din totalul marfurilor confiscate, 78% reprezinta articole de imbracaminte si incaltaminte.
Operatiunea
Integrum a fost declansata deoarece inspectorii DGAF au identificat lanturi tranzactionale frauduloase de aprovizionare cu bunuri si marfuri, fara documente justificative, care se depoziteaza in spatiile din Dragonul Rosu.
Printre obiectivele prioritare ale conducerii actuale a Ministerului Finantelor Publice si a Agentiei Nationale de Administratie Fiscala, se numara destructurarea lanturilor tranzactionale organizate in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale si reducerea evaziunii fiscale, in vederea atingerii obiectivului strategic de crestere a gradului de conformare voluntara la declarare si plata.
Citeste si:
Ministerul Finantelor a lansat marti seara proiectul de modificare a OUG 114. Ce schimbari au aparut la taxa pe lacomie
DGAF atentioneaza clientii centrelor angro sa se asigure ca primesc toate actele prevazute de lege (facturi, chitante, documente de insotire etc) pentru toate marfurile cumparate, deoarece monitorizarea si controlul antifrauda vizeaza inclusiv traseul ulterior al bunurilor provenite din aceste centre comerciale, fiind verificate toate etapele ciclului de comercializare, pana la vanzarea catre consumatorul final.