IFC si Garanti Bank, acord de imprumut de 55 milioane de euro pentru investitii in eficienta energetica
energie verdeenergie curataproiecte energieenergie regenerabilafinantare energie
Garanti Bank a incheiat, astazi, un acord de imprumut de 55 milioane de euro, cu International Finance Corporation (IFC), membra a Grupului Banca Mondiala, vizand finantarea IMM si a proiectelor sustenabile de eficienta energetica, cu scopul de a genera crestere si rezistenta la schimbarile climatice.
Prin semnarea acordului, Garanti Bank devine prima banca din Romania care primeste un imprumut de la IFC, destinat investitiilor din domeniul eficientei energetice si a energiei regenerabile.
Acesta este al saptelea acord pe care Grupul Garanti Romania il incheie cu IFC, in ultimii sapte ani.
Impreuna cu aceasta noua linie de credit, incepand din 2012, IFC a acordat Grupului Garanti 157 de milioane de euro, cu scopul sprijinirii IMM-urilor locale.
IFC este unul dintre principalii investitori internationali din economia romaneasca si un sustinator important al dezvoltarii sectorului privat, la nivel global.
Cresterea intermedierii financiare este vitala pentru sustinerea fluxului de credite catre segmentul IMM-urilor, unul dintre pilonii principali ai economiei Romaniei.
"Consolidarea rezistentei Romaniei la schimbarile climatice, prin sustinerea proiectelor din sectorul privat si sporirea eficientei energetice, este esentiala pentru cresterea continua a economiei.
Parteneriatul nostru cu Grupul Garanti Romania asigura, de asemenea, ca micile afaceri si antreprenorii vor continua sa aiba acces la fondurile de care au nevoie pentru a creste si a crea locuri de munca", a declarat Vittorio Di Bello, director regional IFC pentru Institutii Financiare.
Romania este foarte expusa inundatiilor si cutremurelor, evenimentele trecute provocand daune de miliarde de euro. Reformele institutionale si investitiile recente au imbunatatit capacitatea de raspuns in caz de urgenta, insa, impactul potential al dezastrelor asupra infrastructurii si persoanelor vulnerabile ramane extrem de mare.
Pe masura ce clima se incalzeste, se accentueaza si gravitatea, intensitatea si frecventa furtunilor, inundatiilor, secetelor, incendiilor si temperaturilor extreme.
Prin urmare, este nevoie urgenta de consolidarea rezistentei impotriva impactului evenimentelor climatice din ce in ce mai severe.
Foto: pexels.com