Hackerul din spatele celui mai mare jaf de criptomonede din istorie va fi recompensat. Victima sa ii ofera jumatate de milion de dolari si un job
jaf criptomonedewhite hatcel mai mare jaf de criptomonedemonede digitalemonede virtuale
Platforma criptomoneda Poly Network a fost atacata luna aceasta de hackeri. Infractorul cibernetic din spatele atacului de sute de milioane de dolari a returnat saptamana aceasta si ultima transa de bani care ii mai ramasese in urma jafului istoric.
Hackerul din spatele celui mai mare furt de
criptomonede din toate timpurile a restituit cele 600 de milioane de dolari furate.
Autoritatile reusisera sa recupereze, pana zilele acestea, cea mai mare parte din bani, doar ca 200 de milioane ramasesera blocate intr-un cont aparte si a fost nevoie de obtinerea unei parole de la hacker pentru ca banii sa revina proprietarului de drept.
Intr-un post de blog luni, firma a declarat ca asa-zisul "White Hat" i-a oferit "cheia privata" necesara pentru a recastiga controlul asupra activelor ramase.
"In acest moment, toate activele utilizatorilor care au fost transferate in timpul incidentului au fost recuperate complet", a spus Poly Network. "Suntem in proces de a restitui controlul complet al activelor utilizatorilor cat mai repede posibil".
Hackerul va fi recompensat
Mai mult decat atat, hackerul va fi recompensat. Datorita faptului ca, odata ce a dat spargerea, nu a fugit cu banii, si a fost deschis dialogului, acceptand sa returneze sutele de milioane, hackerului i se va schimba radical viata, in bine.
Platforma a promis ca va acorda persoanei neidentificate o recompensa de 500.000 de dolari pentru ca a ajutat-o sa identifice o bresa de securitate in sistemele sale si chiar i-a oferit acesteia un loc de munca pe post de "consilier-sef de securitate".
Aceasta este, fara indoiala, cea mai bizara poveste legata de criptomonede. O persoana a reusit sa dea cel mai mare jaf din istorie si a fost de acord sa restituie banii, fara sa ceara ceva in schimb.
Expertii in securitate au declarat ca este probabil ca atacatorul sa-si fi dat seama ca i-ar fi fost imposibil sa reuseasca sa spele banii obtinuti ilegal, deoarece toate tranzactiile sunt inregistrate pe blockchain, registrele publice care stau la baza majoritatii monedelor digitale majore.
Intr-un mesaj incorporat intr-o tranzactie cu moneda digitala, o persoana anonima care pretindea ca este hackerul a spus ca "a renuntat la spectacol".
"Actiunile mele, care pot fi considerate ciudate, reprezinta eforturile mele de a contribui la securitatea proiectului Poly in stilul meu personal", a spus persoana respectiva.