Fondatorul Tesla ar putea emite propriile criptomonede: toanele lui Musk
bitcoin elon muskcriptomonede elon musktesla bitcoinmasina electrica
De la aparitia lor, masinile electrice au fost considerate izbavitoarele planetei de sub norul de noxe ivit din tevile de esapament ale automobilelor cu motoare termice. Degeaba au explicat importanti producatori auto europeni ca motoarele diesel nu mai polueaza atat de tare si ca ele pot fi imbunatatite in mod constant, ca nimeni nu i-a ascultat, asftel incat nu prea mai exista fabricant de autovehicule care sa nu fi intrat in hora propulsiei electrice.
Pana si la noi - unde, in anul 2021 (!), linii de cale ferata importante nu sunt electrificate si mai exista catune dependente de lumina zilei, iar, dupa-n serat, de cea a lumanarii sau a opaitului - moda masinii electrice a prins, mai ales ca este sponzorizata foarte generos de stat, prin programul Rabla Plus.
Incantati de cum salveaza ele si ei planeta, tarile care subventioneaza gras cumpararea de masini electrice si cumparatorii gata sa renunte la benzina, motorina si GPL nu s-au mai intrebat din ce sursa provine energia pe care o "pompeaza" ei, timp de zeci de minute (in cel mai bun caz), ca sa faca "
un plin" de wati care sa-i tina vreo 300 de kilometri.
Am masina electrica, dar daca pentru a o alimenta, se ard mai multi carbuni sau mai multe hidrocaburi in centrale clasice?
Daca nu si-a adresat siesi aceasta intrebare, Elon Musk, fondatorul si seful celei mai cunoscute companii care proiecteaza si asambleaza numai masini electrice, macar s-a-ntrebat cata energie consuma extragerea... minarea nu a carbunilor, ci a criptomonedei in care anuntase cu incantare ca este acceptata plata modelelor sale de automobile.
Si mai anuntase ca a sa companie auto a dat vreun miliard si jumatate de dolari pe o cantitate corespunzatoare de
bitcoin.
Din pacate, multi oameni nu au nevoie decat de un semn de la cineva in care au incredere, de la cineva pe care admira, ca sa-i urmeze exemplul. Deci, daca a cumparat Musk atatia bitcoini si daca atata lume face acelasi lucru, atunci nu ne putem insela, nu?
Prin urmare, achizitia facuta de Tesla/Musk a turnat... gaz peste cotatia celei mai celebre criptomonede, ducand-o spre noi maxime.
A durat ceva pana cand domnu' Elon sa scrie, tot pe Twitter, ceva de genul, mai oameni buni, nu va riscati banii de paine ca sa cumparati cripto...
Pe urma, zilele trecute, mister Musk a aparut la celebrul show Saturday Night Live (SNL), unde a spus ca sufera de o forma de autism, mai exact de sindromul Asperger. Potrivit BBC, cine are nefericirea asta poate intampina dificultati in interpretarea limbajului verbal si non-verbal si poate avea nevoie de mai mult timp pentru a procesa informatiile.
Chiar Elon Musk a zis, in timpul emisiunii, ca... "uneori spun sau postez lucruri ciudate, dar asa functioneaza creierul meu". Si a mai spus despre alta criptomoneda, dogecoin - despre care se stia, de fapt, se stia? - ca a fost facuta in gluma, tocmai ca un fel de satira la adresa bitcoin - ca este o... pacaleala.
Afirmatia sa a dus cotatia dogecoin de la 73 de centi, la 51,4 centi, dupa ce comentarii anterioare ale lui Musk, facute tot pe Twitter, ridicasera asa-zisa moneda la maxime.
De asemenea, dupa ce Musk a anuntat ca Tesla nu mai accepta plata in bitcoin, cotatiile celor mai importante criptomonede s-au dus in cap.
Daca o piata criptomonedelor ar fi reglementata, Elon Musk ar putea fi acuzat de manipularea ei, insa, ideea reglementarii unei piete de impachetat fum este la fel de aberanta ca aceasta piata in sine.
Mai in spiritul SNL, mai in serios, poate ca Elon Musk ar trebui sa emita propria-i moneda virtuala, pe care sa o numeasca toana sau capriciul lui Musk. Moneda sa ar fi legata,
astfel, de singurul lucru concret, comun tuturor acestor baloane de sapun: volatilitatea.
Foto: captura foto instagram saturday night live