Educatia financiara incepe sa dea roade. Olimpiada Micilor Bancheri a ajuns la a sasea editie
educatie financiaraolimpiada micilor bancherieducatie romania
Peste 4.100 de elevi, 10% din totalul celor inscrisi la disciplina optionala de Educatie Financiara, au participat la cea de-a VI-a editie a Olimpiadei Micilor Bancheri, concurs ce vizeaza evaluarea nivelului cunostintelor copiilor la aceasta materie.
Editia de anul acesta a Olimpiadei Micilor Bancheri a demarat la inceputul lunii martie, cand elevi din 30 de judete si din municipiul Bucuresti au sustinut proba scrisa de verificare a cunostintelor de educatie financiara.
Citeste si:
Recalcularea pensiilor: Guvernul e acuzat ca face exces de zel inainte de alegeri
Primii trei elevi cu punctajul cel mai ridicat din fiecare dintre scolile participante au fost admisi in etapa urmatoare a competitiei.
Cei mai buni 122 de elevi au fost, apoi, selectati pentru a participa in etapa finala a concursului, care s-a derulat pe 17 mai 2019, constand intr-o proba scrisa, pentru departajare.
La finalul actiunii, primii olimpici la Educatie Financiara au fost aplaudati la scena deschisa in cadrul unei Festivitati de Premiere.
Premiul I a fost obtinut de Teodora Radut, clasa a III-a, Scoala Gimnaziala "Academician Marin Voiculescu", Giurgiu; Adrian Stoica, clasa a IV-a, Scoala "Emil Palade", Buzau. Premiul II a fost obtinut de Milena Latea, clasa a III-a, Scoala Gimnaziala 195, Bucuresti, si Andrei Alexandru Nicorescu, clasa a IV-a, Liceul Tehnologic "Constantin Baicoi", Baicoi. Premiul III a fost obtinut de Mihai Octavian Gheorghisor, clasa a III-a, Scoala Gimnaziala "Sf. Gheorghe", Giurgiu, si Stefan Stoica, clasa a IV-a, Scoala Gimnaziala "Tudor Vladimirescu" - Structura Scoala Nr.2, Pitesti.
Au fost acordate doua premii speciale: Premiul special pentru
Inovatie in Educatie Financiara, din partea Mastercard, pentru proiectul
Valori umane si valori monetare inscris de o echipa de elevi din clasa a IV-a de la Scoala Gimnaziala "Ion Basgan" din Focsani, sub indrumarea invatatoarei Mirela Barcan; Premiul special
Smart in banking, din partea Alpha Bank Romania, pentru proiectul
Spiridusii finantisti - pilde mici pentru oameni mari inscris de o echipa de elevi din clasa a III-a de la Scoala Gimnaziala "Academician Marin Voiculescu" din Giurgiu, sub indrumarea invatatoarei Geanina Arizan.
Chiar daca podiumul i-a evidentiat pe cei mai buni, toti copiii au fost premiati pentru participare, iar, la final, au plecat acasa cu premii, diplome, trofee si noi experiente.
"Competitia de anul acesta a fost extrem de stransa si a indicat un nivel mare de interes si de pregatire. Numarul notelor maxime a fost atat de mare incat, pentru departajare, am fost nevoiti sa tragem la sorti participantii la faza nationala. Ultima medie intrata in concurs la editia din acest an a fost de 91.00 puncte, ceea ce inseamna un nivel de responsabilitate si precizie extraordinar din partea unor copii.
Ne bucura cresterea calitatii concursului si ne dorim ca acest proiect sa fie imbratisat de cat mai multe cadre didactice pentru ca un elev informat este un viitor adult educat", a declarat prof. dr. Ligia Golosoiu, fondatorul Asociatiei pentru Promovarea Performantei in Educatie.
"Educatia financiara a reprezentat dintotdeauna o prioritate pentru Mastercard, ea fiind la fel de importanta precum cei 7 ani de acasa. Cunostintele financiare ii vor ajuta pe elevii de astazi sa devina adultii de maine, dezvoltandu-le abilitatile si inspirandu-i sa adopte un comportament responsabil intr-o societate efervescenta, aflata in continua schimbare.
Suntem bucurosi sa oferim inca o data Premiul special pentru Inovatie in Educatie Financiara in cadrul celei de-a sasea finale a Olimpiadei Micilor Bancheri, regasindu-ne in totalitate in valorile acestei competitii", a declarat Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard Romania.
"Alpha Bank recunoaste importanta educatiei financiare in Romania, ca element semnificativ in cresterea nivelului de trai in tara noastra.
In acest sens, sprijinim proiectul de implementare a educatiei financiare in scoli inca de la debutul sau, din anul 2013. Rezultatele foarte bune obtinute de copiii participanti la Olimpiada Micilor bancheri din acest an ne demonstreaza ca eforturile pentru implementarea acestui proiect isi arata roadele si ne dau incredere ca suntem pe drumul cel bun in educatia financiara.
Citeste si:
IT-istii si angajatii din pozitii de middle management au cele mai multe zile de lucru REMOTE
Felicitari tuturor participantilor la olimpiada, copii, profesori, parinti, precum si organizatorilor acestui proiect", a declarat Ion Stan, vicepresedinte executiv Alpha Bank Romania.